• BIST 95.170
  • Altın 192,696
  • Dolar 4,7425
  • Euro 5,4719
  • Samsun 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 29 °C
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum
  • Samsun Haberler TV
  • Samsunspor Vedaya hazırlanıyor
  • İddialara sadece gülüyorum

Düzenli peynir tüketimi kemik erimesi riskini azaltıyor

Düzenli peynir tüketimi kemik erimesi riskini azaltıyor
Her yıl 20 Ekim'de kutlanan Dünya Osteoporoz Günü'nde peynirin kemiklerin güçlenmesindeki önemine dikkat çekildi.

Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, "Kemiklerin sessiz hırsızı osteoporoza peynir ile dur demek mümkün" dedi.

Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, peynir düzenli yendiğinde önemli halk sağlığı sorunlarından biri olan kemik erimesi riskinin azalacağını kaydetti.

Kemik erimesinin önlenmesi ve tedavisinde en iyi önlemlerden birinin kalsiyum almak olduğunu ifade eden Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu, vücudun kalsiyum ihtiyacının karşılanması için de kalsiyum zengini ve protein kaynağı olan peynirin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Yetersiz kalsiyum alımında en çok çocuklukla erişkinlik arasındaki geçiş döneminde (adolesan) yer alanlar ile yaşlıların zarar gördüğünü dile getiren Garipağaoğlu, "Adolesan dönemi kemik sağlığı açısından en önemli ve kritik dönemlerden biridir. Çünkü bu dönemde alınan yeterli kalsiyum ile kemik kitlesi maksimum düzeyine ulaşabilmekte, erişkinlik döneminde kemik kitlesi korunabilmekte ve post-menapozal dönemde ise sadece kemik dokusunun kaybı yavaşlatılabilmektedir" görüşünü kaydetti.

Süt ürünlerinin kalsiyumun en zengin ve biyoyararlılığı en fazla olan kaynaklar olduğunu yineleyen Garipağaoğlu, yeterli ve önerilen miktarda kalsiyum tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Garipağaoğlu, "Bunun için günde en az 60 gram peynir ile iki su bardağı süt veya yoğurt yemeye özen gösterin" dedi. SABAH

  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Ekmekte tuz oranı deniz suyuna yakın20 Mart 2018 Salı 12:46
  • En sık rastlanan kalp hastalıkları hangileridir?03 Mart 2018 Cumartesi 14:34
  • 'İlk üç yaşta ekran ve dijital araçlar zararlı'07 Şubat 2018 Çarşamba 13:25
  • 'Alo 171'e 7 yılda rekor başvuru07 Şubat 2018 Çarşamba 13:24
  • Açık renkli gözlülerde göz kanseri riski daha yüksek07 Şubat 2018 Çarşamba 13:22
  • Diyet saç döker mi?07 Şubat 2018 Çarşamba 13:19
  • Gül hastalığı nedir?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:43
  • Sivilceleriniz ne anlatıyor?31 Ocak 2018 Çarşamba 13:40
  • Tuz bağımlılığından nasıl kurtuluruz31 Ocak 2018 Çarşamba 13:37
  • Diş eti hastalıklarına yol açan 7 neden!31 Ocak 2018 Çarşamba 13:34
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2007 DENGE GAZETESİ | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0362 420 04 28 | Faks : 0362 431 55 53 | Haber Scripti: CM Bilişim