Duygulandıran fotoğraf albümü

Duygulandıran fotoğraf albümü
İlkadım Belediyesi Ünlü şair üstat Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 111. yıl dönümünde "Gençlik Üstad'ı Anıyor" programı düzenlendi. Düzenlenen gecede ünlü sanatçı Uğur Işılak konser verdi. Onbinlerce kişi Işılak'ın şarkılarına adeta mest oldu.

İlkadım Belediyesi ünlü şair Necip Fazıl Kısakürek’i doğumunun 111. yıl dönümünde üstadı "Gençlik Üstadı Anıyor" etkinliği altında saygı ile andı. Düzenlenen özel gecede ünlü sanatçı Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda konser verdi.

 

9 YILLIK FOTOĞRAF DUYGULANDIRDI

Konser öncesi Samsun'da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı ve Ünlü Sanatçı Uğur Işılak ile olarak İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'u makamında ziyaret etti. Ziyarette 2006 yılında İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte Başkan Erdoğan Tok ile Uğur Işılak çekilen fotoğraflardan yapılan özel fotoğraf albümü hediye edildi. Fotoğraf albümünü Başkan Tok’tan almaktan mutluluk duyduğunu ve anılarının canlandığını söyleyen Işılak Başkan Tok'a teşekkür etti. Işılak Belediye ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanlığı'nda Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İl Başkanı Muharrem Göksel ve partililerle görüşen Işılak buradan Cumhuriyet Meydanı'na gitti.

 

ONBİNLER KATILDI

Onbinlerce kişinin katılım gösterdiği programda Işılak, üstat Necip Fazıl Kısakürek'in şiirlerini seslendirdi. Halk ozanı olarak anılan Işılak seslendirdiği şarkılarla Cumhuriyet Meydanını dolduran onbinlerce kişiyi hem coşturdu hem hüzünlendirdi. Gerçekleşen özel geceye Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, ilçe belediye başkanları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Samsun Milletvekili Adayları Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Adem Tuncer, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"ÜSTAD ÇİLE ADAMIYDI"

Necip Fazıl Kısakürek'in çile adamı olduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok "Türk İslam coğrafyasında önemli bir o kadarda kutlu bir yeri olan Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in Cenab-ı Hakk’a kavuşmasının 32. yılındayız. Bugün aynı zaman da doğum günüdür. Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatıyla tüm düşünce ve sanatına damgasını vuran Üstat Necip Fazıl Kısakürek milletin davasını kendisine dert edinmiş, büyük bir mütefekkir ve en büyük şahsiyetlerdendir. Üstat tam bir çile dava adamıydı. Davasının çilesini çekti. Fikirleri ve eserleri defalarca mahkemelerde yargılandı, defalarca hapse düştü. Mukaddes bir davanın temsilcisiydi. Hiç ümitsizliğe düşmedi. Mahkemeler, hapisler, zindanlar onu yıldırmadı. Hayatı boyunca dinlenmeden, bin bir çile içinde eserler veren Üstat, milletin varoluş savaşında yerini alan bir millet büyüğü, düşünce ve edebiyat hayatımızın dinmez ve silinmez kalemi şairler sultanıdır" dedi.

 

ÜSTAT GENÇLİĞİN UMUT IŞIĞIDIR

Cumhuriyet Meydanı'nı coşkuyla dolduranlara teşekkür eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Bu akşam burada bir araya gelmiş olmanız, üstadın ‘kim var’ dediği zaman sağına soluna bakmadan ‘ben varım’ diyen gençliğin buradaki temsilidir. Bundan dolayı size teşekkür ediyorum. Uğur Işılak sizlerle beraber olacak. Sizlere bir halk ozanının, bir gönül insanının duygularıyla ve sözleriyle Necip Fazıl Kısakürek Üstad'ı en iyi şekilde anacaktır, en iyi şekilde hatırlatacaktır. Yarın elbet bizimdir. Gençler, siz buraya gelmekle ve bize güç vermekle aslında Türkiye’nin geleceğine güç veriyorsunuz” diye konuştu.

 

YOĞUN İSTEK ÜZERİNE DOMBRA SÖYLEDİ

Daha sonra sahneye çıkan Uğur Işılak, Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya, Kaldırımlar, Zindan'danMehmed'e Mektup" gibi birçok şiirini seslendirdi. Şiirlerin ardından sevilen şarkılarını onbinlerce kişiye okuyan Uğur Işılak katılanların yoğun Dombra isteği üzerine, YSK'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına yeniden uyarlanan "Dombra" şarkısının AK Parti tarafından propaganda şarkısı olarak kullanılmasını yasakladığını hatırlattı. YSK'nın AK Parti araçlarında Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına halel getirir düşüncesiyle buna yasak getirdiğini belirten Işılak, "Yani Cumhurbaşkanının adı parti ismine bulaştırılmamalı anlayışıyla hareket etti ve böyle bir yasak getirilmiş oldu. Yasağı duyduğumda Elazığ'daydık. Elazığ'da meydanda en az 25 bin kişi vardı. Tabi bu şarkıyı okuduk.Propaganda amaçlı Dombra'nın okunması YSK tarafından yasaklanmış. Biz de dedim bugün muhabbet amaçlı Dombra okuduk. İşte burada da muhabbet amaçlı Dombra okuyacağız hiç merak etmeyin, siyaset yok" dedi ve ardından onbilerce kişi eşliğinde Dombra şarkısını okudu. Okunan şarkılara Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ve protokol üyeleri hep bir ağızdan eşlik etti.

 

 

FOTOĞRAFLAR : EMRE KORUCU

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.