DÜŞÜNCE KOÇUNDAN NASİHATLER

DÜŞÜNCE KOÇUNDAN NASİHATLER
Münir Arıkan, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi

MÜNİR ARIKAN İMAMHATİPLİ ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

MÜNİR ARIKAN ATAKUM İHL ÖĞRENCİLERİNE SEMİNER VERDİ

Dünya’nın ilk düşünce koçu, Türkiye’nin ilk aile koçu, ülkemizin motivasyon ve başarı seminerleri konusunda en önemli isimlerinden olan Münir Arıkan, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle  bir araya geldi. Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin koordine ettiği konferansta öğrencilere başarı ve motivasyon semineri verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapılan programa, Atakum  Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu, Samsun İmam Hatipliler Dernek (SAMİHAD) Başkanı Muhammet Çakar, Atakum Anadoluİmam Hatip Lisesi idarecileri, öğretmenleri , öğrencileri ve Tevfik İleri İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri katıldı.

FARKLI VE SIRA DIŞI OLMALISINIZ

Öğrencilerle karşılıklı diyaloglara girerek interaktif  bir sunum gerçekleştiren Münir Arıkan, “Yenilik ve farklılık çok önemlidir, bir ürün ortaya koyarken farklı bir şey ortaya koymak lazım. Bir ürüne çift yönlü işlevler kazandırılabilir, sıra dışı bir sunumla piyasaya girilebilir. Girişimcilik emredileni ve yapılması gerekeni yapmak değildir. Kişinin kendisini tanıması, yeteneklerinin farkına varması, istekleri için özgür iradesini kullanabilmesi, başarıya ulaşması ve mutlu olması hedeflenmelidir. Bu hedeflere kişisel ve kurumsal olarak ulaşmak ise, ancak ve ancak günümüz küresel Dünyası’nda farklı ve sıra dışı olmakla mümkündür” dedi.

İLK RAKİBİNİZ 1,8 MİLYON İŞSİZ ORDUSUDUR

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK İŞ BULACAĞININ GARANTİSİ DEĞİLDİR

Konuşmasının devamında hadis ve ayetlerden de istifade ederek dünyadaki iş sahasındaki ve teknolojideki hızlı değişimleri anlatan Arıkan, . Dünyada 7 milyar insan var, iki milyarı yaşlı ve hasta, bunun bir milyarı annelerimiz ve ev hanımları, bir milyarı sizin gibi öğrenciler yani anne babasının parasıyla yaşayıp işe ihtiyacı olmayanlar, geriye 3 milyar kaldı. Bunlar işe ihtiyaç duyan kişilerdir. Dünyada 1,2 milyar iş var. 3 milyardan bu rakama çıkarttığımızda geriye 1,8 milyar kalır. İşte biz bu savaşı anlamazsak mezun olduktan sonra işsizler ordusuna katılırız. Üniversite mezunu olmak iş bulacağının garantisi değildir. Dünyada da böyle bir garanti yoktur. Dünyada ve ülkemizde yaklaşmakta olan bir meslekler savaşı vardır. Bunun bilincine varmalıyız. Bu aşamada iki düşmanımız var bunlardan birincisi ayakta durmaktır. Uyanmamız gerekiyor. İlk rakibiniz 1,8 milyon işsiz ordusudur. Bu yarışta onlardan bir adım daha önde olmanız gerekiyor.  Ben sizi şanslı görüyorum, iman dolu kalpleriniz var Arapça öğreniyorsunuz İngilizce öğreniyorsunuz, kadim bir medeniyete değer veriyorsunuz.  İkinci rakibiniz ise asıl düşmandır.  Bu düşman robotlardır. 15-20 yıl önce İstanbul´da köprülerde gişe görevlileri vardı, şimdi onların yerini  kartlar aldı. 1903 yılında bir arabayı 100 usta 10 günde imal ediyordu, bugün ise bir üretim bandında 170 robot var. İnsandan 100 kat daha hızlı imalat yapıyorlar. Günümüzde 10 dakikada bir araba üretiyor robotlar. Bu, korkunç bir rakamdır.  Robotlar insanları yerini almaya başlamıştır” dedi.

 Gelecekte pek çok mesleğin yok olacağını belirten Arıkan sözlerini şöyle sürdürdü, “Gelecekte tezgâhtarlık diye bir meslek de kalmayacak, çünkü akıllı ayna teknolojisi ile müşteriler ayna karşısında sanal ortamda kıyafet deniyorlar.  Gelecekte deneme kabinleri de kalmayacak, bu kabinleri yapan ustalar da kalmayacak. Bizler meslek seçimizi yaparken bu kriterlere dikkat etmemiz gerekiyor. Doğu kafası ile batı kafası birbirinden çok farklıdır, bizler sorunlara karşı pratik çözümler üretebiliriz ama batı en ufak sorununu bile o işe teknolojik bir alet icat ederek çözer ve bu bulduğu çözümü bize para ile satar. Bu nedenle düşünce sistemimizi de değiştirmeliyiz.” diye konuştu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu,  programda emeği geçen Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanın İbrahim Sandıkçı  ve yöneticilerine, Samsun İmam Hatipliler Dernek (SAMİHAD) Başkanı Muhammet Çakar’a ve tüm imam hatip gönüllülerine teşekkür etti.

Program, Okul Müdürü Zahit Köseoğlu’nun , Dünya’nın ilk düşünce koçu Münir Arıkan’a çiçek takdim ederek teşekkür etmesiyle sona erdi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.