DÜŞÜNCE

Düşünce düşmeden farkında olmak .

Bir çok anlam ifade ettiği gibi bende kendimce düşmeden farkındalıklı olmak dedim .

Farkındalık  farkında ,anlam anlamlı,farketmez ne kadar anlamsızsa anlatmakı aldatmak ile eş değer görmek  farkındalık ile farketmezin aynı ifade olamayacağı gibi .

Gelelim yazımızın başlığına DÜŞÜNCE düşünebilmek  umut olabildiği gibi kararlılık ve istikrar demektir sosyalleşmek  güven ve huzur verdiği gibi endişelerden de arınamamak ,

Düşünemeyen insan her türlü hatanın ve yanlışın içindedir helede bu düşüncesizlik kendine yer bulmuşsa vay halimize düşüncesizliğin cesareti  cehaleti doğurur ki helede bu cehaliyet  birde cesaret bulursa kendinde itibar hoşgörü kazanırsa yandım keten helva anlamsız ne idü belirsiz durum alır ki akşamların sabahın mevsimlerin ,yağmurun, güneşin, karın yağmasının dahi farkında umursamaz  .

Düşüncesizlik umursamamaktır aldatmanın cahiliyet olduğu gibi .

Geçenlerde bir programda dinlemiştim ilkokul çocuklarını kar size neyi hatırlatıyor sorusuna alınan cevap, tatili .

Dürüstlük, erdemlilik, hoşgörünün çağrışımı  saflığın olduğu gibi .

Saf temiz ,duru kalabilmek  ancak gel ki zamana bakıldığında  işini bilmemek neredeyse aptal konumuna getirir .

Yazımdada anlaşılacağı üzere kafam çok karışık bir şeyler yolunda gitmiyor kimsede ben hatalıyım erdemliliğini gösteremediği gibi inatla ısrarla yanlış yapmakta kararlılık gösteriyor .

Yanlışın sana göresi bana göresi olmadığı gibi herkese zarar vereceği  hatta  sonrası en büyük acıyı  kayıbı ve kederi  yanlış yapmakta ısrarcı olan cehaletin dahi çekeceğinin farkında olmamak çok zor.

Bazen ne mutlu diyesi geliyor insanın ama ancak kimsenin kendine yakıştıramadığı gibi .

Cahiliyet olumsuzluktur ,kötülüktür ,zalimliktir kendisine yapıldığında ancak farkeder hırstır öfkedir, kindir nefrettir, öyle bir melem şeydir ki dini açıdan bakıldığında cehalet içinde düşmüş toplumlara haktaala tarafından elçiler gönderilmiş  mazlum ve masumun hakkını korumak için .

Bir çok ilim bilim insanı  düşünebilen  sevebilen insana ,doğaya değer verdiği için yenilenen bir çokbuluşlar insan hayatını kolaylaştırıcı icatlar yapmışlar olduğun yerden bütün dünyaya mesaj verebilmek gibi alan alır alamayanın yaya kalır.

Bir çok edebi felsevi  düşüncenin insan hayatına  pozitif  bir çok anlam katmak istemesinin mücadelesinde olduğu  gibi .

Yanlışa yanlış dememenin  sonradan yaşanacak kötülüklere ortak olmak  anlamında olduğu  doğrudan güzele  erişmenin  mümkün olamayacağı gibi .

İnsan yaşamında  yanlışta vardır doğruda  çirkinlikle güzelliğin olduğu   hani bir söz vardır akıllı olupta milletin kahrını çekeceğine bırakta deli olki  millet senin kahrını çeksin .

Düşüncesizlik  düşünce düşmeden farkına varıp önlemini almak güzel mutlu yarınlar için DÜŞÜNENLERDEN  olmanız  temennisiyle .

Saygılar sevgiler benden en güzel yarınlar siz değerli okuyucularımızın olsun.

                                                                                                                                                  SEDAT YILMAZ

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR