DÜŞEVİNDEN MASAL GİBİ BİR OYUN

DÜŞEVİNDEN MASAL GİBİ BİR OYUN
Düşevi Oyuncuları 2015-2016 sezonunda Kültür ve Turizm Bakanlığından profesyonel proje yardımı alarak hazırladığı, Berceste AKGÜN’ün yazdığı, Cem KAYNAR’ın yönettiğiBEYAZ ATLI PRENS “Büyüklere Masallar” adlı özgün oyun denemesi ile Türkiye Prömiyeri yaptı

Bir AVM içerisindeki Çocuk Tiyatrosunun kapanmaması için eylem yapan iki kadın oyuncunun sahneye kendilerini kilitlemesi ile başlayan oyun seyirciye ; büyük bir oyunun içerisindeyiz, bunu engellemek bizim elimizde duygusunu veriyor.

Oyun ; Doğadan yana, dişil bakış açısından yana bir söz söylüyor. Yaşadığımız şehrin en önemli geçim kaynağı olan “Tütün” ve “Tütün Fabrikası” üzerinden de önemli göndermeleri var. Ayrıca çağdaş bakış açısı ve sanattan yana, tiyatrodan yana olan bir “Şehir” önermesi var.

İLK OYUN ÇAMLIDAĞ GIDA’ya

BEYAZ ATLI PRENS “Büyüklere Masallar” oyununun prömiyer gecesinde Çamlıdağ Gıda personel ve müşterileri birlikte oyun izledi. Çamlıdağ Gıda firma sahibi Temel Çamlıdağ yaptığı açıklamada ;  84yılllık bir Samsun Markası olarak Çamlıdağın, nitelikli sanat yapan herkesin yanında yer aldığını söyledi.

CEM KAYNAR’DAN TİYATRO SEVERLERE ÇAĞRI

Düşevi Oyuncuları Genel Sanat Yönetmeni ve Karadeniz’e Kıyısı Olan Kent Tiyatroları Birliği Derneği Başkanı Cem KAYNAR yaptığı açıklamada “Samsun’da Cumhuriyet sonrası perdelerini kesintisiz en uzun süre açmış bir tiyatro olarak 1998 yılında seyircimize ilk kez merhaba dedik, 2006 yılından beri de özgün tiyatro eserleri ile karşılarına çıkıyoruz. İki yıldır ise farklı olarak Samsun’a ait hikayelerin anlatıldığı oyunlar oynuyoruz. Bu anlamda bu şehre can veren tüm dinamikleri oyunumuza davet ediyoruz. Aralık ayında 3 yeni başlayan, bir de eski oynayan 4 oyunla Gazi Sahnesi yenilemiş halinde seyircisini bekliyor“ dedi .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.