Duru Bebeğe İlik Nakli...

Duru Bebeğe İlik Nakli...
Almanya'dan gelen ilik Duru bebeğe nakledildi

ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde bir yıldır lösemi tedavisi gören 1.5 yaşındaki Duru Hamzaçebioğlu için Almanya'da bulunarak Samsun'a getirilen ilik, özel bir hastanede gerçekleşen operasyonla nakledildi. Duru bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde 1.5 yaşındaki Duru Hamzaçebioğlu, geçen yıl Haziran ayında lösemi tanısı kondu. Tedavi gören Duru bebek için yapılan araştırmalar sonucu dün Almanya’da ilik bulundu. Uçakla Samsun'a getirilen ilik, Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan özel hastanede, Prof. Dr. Davut Albayrak ve beraberindeki 6 kişilik ekiple, 2 saatte başarıyla nakledildi.

Operasyonun başarılı geçtiğini söyleyen Prof. Dr. Davut Albayrak, "Duru bebeği uzun süredir ben tedavi ediyordum. Ailesinden çeşitli örnekler aldık. Ancak uygun ilik bulunamadı. Almanya'da bulunan ilik bu sabah saatlerinde hastanemize getirildi. Ben ve ekip arkadaşlarımla başarı geçen bir operasyon sonunda Duru bebeğe iliği naklettik. Durumu şu an çok iyi ve gülücükler saçıyor. 15 gün daha bizim misafirimiz olacak" dedi.

Prof. Dr. Davut Albayrak'a ve ekibine teşekkür eden baba Tuğrul Hamzaçebioğlu ise "Uzun süredir kızım tedavi görüyordu. İnşallah sağlığına en kısa zamanda kavuşacak. Almanya'dan gelen haberi bizi çok mutlu etmişti. Şimdi daha da çok mutluyuz. Kızım başarılı bir ameliyat geçirdi. Durumda daha iyi olacak. Allah herkesten razı olsun. Doktorumuza, ekibine ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.