Durak Var "DURAK" Yok

Durak Var "DURAK" Yok
Samsun'da Gazi caddesi üzerinde otobüslere ait bekleme duraklarının bulunmaması vatandaşların ve esnafın tepkisine neden oldu

Yazın güneşten kışın yağmurdan korunacak ve otobüs bekleyecek bir durak bulunmadığını belirten vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak eski kapalı durakların tekrar yapılmasını istediler.
 
Yaz aylarında aşırı sıcaklardan ve kışın yağışlı, soğuk havalardan dolayı, vatandaşları korumak için güneş panelleri aracılığıyla kendi elektriğini üreten klimalı otobüs durakları bulunuyor. Samsun'da ise durum tam tersi, otobüs beklerken ıslanan ve ıslandığından dolayı hastalanan vatandaşlar bulunuyor.Samsun’da otobüs duraklarının eksikliği vatandaşların tepkisine neden oldu.
 
Özellikle aşırı soğuk günlerde adı durak olan yerlerde otobüs beklerken apartman girişlerinden faydalanan vatandaşlar ilgililere karşı tepkilerini dile getirdiler. Otobüs duraklarının yetersiz olmasına tepki gösteren vatandaşlar tepkilerini şu şekilde belirttiler; “Kış aylarında havanın soğukluğundan ve yağışlardan, yaz aylarında ise sıcağın kavuculuğundan dolayı sığınacak bir yer arıyoruz, bazen bu otobüs durağı da oluyor bir işyerinin ve apartmanın saçakları da oluyor. Özellikle bu günlerde artan soğuk havaların etkisinden dolayı otobüs beklerken aşırı derecede üşüyoruz.Tabi ister istemez hastalıklar da baş gösteriyor. Bu duruma ilgililerin bir çözüm bulmasını talep ediyoruz".

Dükkanlarının önünde otobüs bekleyenlerin oluşturduğu kalabalıktan şikayetçi olan esnaflar da çaresizliklerini dile getirerek; "Daha önce az ileride Itri durağı vardı ve üstü kapalıydı. Şimdi o durak kaldırılınca vatandaşlar dükkanlarımızın önünde beklemek zorunda kalıyorlar. Bazen o kadar yoğun bir kalabalık oluyor ki müşterilerimiz içeri girmekte, dışarı çıkmakta zorlanıyor"şeklinde konuştular. Emrah ŞAHİN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum