Dünyanın İlk Düşünce Koçu Samsun'da

Dünyanın İlk Düşünce Koçu Samsun'da
SAMİHAD'dan 'İmam Hatiplerle Başbaşa' eğitimi

Samsun'da İmam Hatiplileri bir araya getirmek için kurulan SAMİHAD, Dünya'nın ilk düşünce koçu olan Münir Arıkan'ı şehre getiriyor.

Samsun'da kısa süre önce kurulan İmam Hatipliler Derneği (SAMİHAD) ilk eğitim toplantısını veriyor. Dünyanın ilk düşünce koçu olarak bilinen Münir Arıkan'ı Samsun'a getiren SAMİHAD, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için eğitim seminerleri yapacak.

Toplantıyla ilgili açıklama yapan SAMİHAD Başkanı Muhammet Çakar, "İmam Hatiplerle Başbaşa" eğitimleri kapsamında derneğin ilk faaliyetleri arasında 'Başarı Motivasyonu eğitimi' yapacaklarını belirterek, "Dünyanın ilk düşünce koçu olan ve kariyeri eğitim ve motivasyon üzerine kurulu olan Münir Arıkan'ı Samsun'daki imam hatipli öğrencilerimizle bir araya getireceğiz. Eğitimlerimiz Samsun'daki tüm İmam Hatip okulları için devam edecektir" dedi.

Başarı Motivasyonu eğitimlerinin ilk oturumu 17 Mayıs Salı günü Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için 10.30'da Büyükşehir Sanat Merkezi'nde, ikinci oturumu ise yine aynı gün Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri için 13:00'da İlim Yayma ve Eğitim Vakfı Salonu'nda gerçekleşecek.

Münir Arıkan'ın 'Marikan 8H Felsefesi' adında açıklamaları da var. Bunlar (Hedef); (Hayal) edip, (Hassasiyet) ve (Haysiyet) ile çalışarak (Hüner) kazanıp (Huzur) dolu bir (Hayat) (Hak etmek)’tir.

Münir Arıkan Kimdir?

3 Mart 1967 Cuma günü Gaziantep’te dünyaya geldi. Çocukluğunda Gaziantep kebapları, baklavaları ve fıstıkları ile kendini güçlendirmeye çalıştı. Hayat fıstık gibi geçip giderken, sırf yaşı tutuyor diye (öğretmenini gözü tutmamasına rağmen) ilkokula verildi. İlkokul 1. sınıfta iken canını, sevgili annesi Şükran’ını kaybetti. Ama hayatın cansız da devam edebileceğini ve hayatın ilerleyen aşamalarında kendisine yeni yeni canlar verileceğini gördü. 8 yaşında iken kaybettiği Canını; Sevgili Annesi Şükran’ını hep minnetle yad etti, O’na layık bir evlat olma çabasıyla yaşadı. “Bir can gider, bin can verilir, güzellikle sabredenlere ve gidenlerin ardından iyilikler yapanlara” ilkesi uyarınca iyi bir insan olarak Cansız yaşamanın da en az 7 canlı olmak kadar canlı, capcanlı bir yaşam olduğunu fark etti.

Gaziantep'te doğup büyüyen Arıkan, ilkokulu 7 Ocak İlk Öğretim Okulunda, , ortaokul ve lise eğitimini ise Osmaniye İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Yüksek öğrenimini; O.D.T.Ü. Kamu Yönetimi ve O.D.T.Ü. Uluslar arası İlişkiler Bölümleri ile İstanbul Üniversitesi S.B.F. Uluslar arası İlişkiler Bölümlerinde tamamladı. Kısa öykü dalında Dünya ikinciliği bulunan Arıkan, birçok akademik çalışmada bulunmasının yanı sıra öykü, makale, şiir, bilgi yarışması ve münazara yarışmalarında Türkiye çapında birincilikler aldı, O.D.T.Ü. Şeref Öğrenciliği ile taltif edildi. Ve o şu ana kadar ki 30 yıllık kariyer hayatında 19 değişik iş yaparak, bir anlamda gönlünü arayan adam rolünü üstelendi.

Münir Arıkan Dünya’nın İlk Düşünce Koçu’dur.

Seminer vermenin ruhun yaşam enerjisi olduğunu keşfeden Arıkan, 31 Mayıs 2000 tarihinde çalıştığı Dünyanın en büyük Fotogrametrik Harita ve Kent Bilgi Sistemi şirketinden; “Ben düşünen, konuşan ve yazan bir Münir Arıkan olacağım” diyerek istifa etti. Ve bu tarihi ikinci ve gerçek doğum günü saydı.

Ruhunun doğumunu gerçekleştirerek, içindeki özü keşfettiği bu günü, hayatının dönüm noktası olarak kabul etti.

Yaptığı hiçbir iş (hepsinde de büyük başarılar elde etmesine rağmen) seminer vermek, sıra dışı projeler geliştirmek ve kitap yazmak kadar gönlünü tatmin etmedi. Özünün mahzunluğu gidermedi.

Münir Arıkan ülkemizin ilk Aile Koçu’dur. ‘Mutluluk ailede başlar, başarı aile ile mümkündür’ felsefesine yürekten inandığı için, ailelere danışmanlık yapmaktadır. Toplumda; “çalıntı malla borç ödenmez” felsefesinin aksine, insanların evlerinden, eşlerinden ve çocuklarından çaldıkları zamanlarını, işte ve sosyal hayatta hoyratça harcamaları karşısında yüreği sızlar. Ve bu nedenle; “Hiçbir başarı evdeki başarısızlığı telafi etmez” sözünün derin anlamını ailelere anlatmak üzere, Aile Koçluğu yapmaktadır.

Almanca, Arapça ve ileri seviyede İngilizce bilen Arıkan; hayatının en zor günlerinde yüreğini ortaya koyarak kendisine destek olan Çerkez Kızı Sema Hatun ile evlidir ve onlardan çok şey öğrendiği Dilara Büşra, Muhammed İkbal ve Rabia Hümeyra adlı 3 minik pırlantasına gözleri kamaşarak bakmaktadır. Kendisine verilen bütün nimetlere sonsuz şükürler ederek.

Bireylerin ve onlardan meydana gelen ailelerin kendilerini bulmalarında, kendileri olmalarında ve kendileri olarak kalmalarında; düşüncenin stratejik gücünü onlara aktarmaktadır.

“Düşünce düşünce değil, düşmeden düşünce” şeklinde sistematize ettiği 5D Düşünce Felsefesinin kurucusu olarak, düşüncenin illa bir derde düşmeden, sınıfta kalmadan, evlilikler çıkmaza girmeden, iflas etmeden, ilişkiler krizle sonuçlanmazdan önce çalıştırılması gereken bir koruyucu sistem olduğuna inanmaktadır. Düşünce Koçu olarak tanımladığı yeni hayatında, misyonunu düşünceyi öğreterek yerine getirmektedir.

Okursa yücelir, öğrenirse düşünür, bilirse mutlu olur, severse (sevdiğinin uğrunda canını vermeye razı olarak) ölür, gülerse (gülemeyen milyarları hatırlayıp, kendisine bu sevinçlerin bahşedilmesine sonsuz şükürler ederek sevinç gözyaşları içinde) ağlar, paylaşırsa (hayatın verdiklerinle yepyeni hayatlar başlatma sanatı olduğunu anlayarak) yaşar. Zaten hayat başka türlü nasıl anlam kazanabilir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.