“DÜNYAMIZ ÇOK SANCILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”

“DÜNYAMIZ ÇOK SANCILI BİR SÜREÇTEN GEÇİYOR”
Kahramankazan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 21’inci Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıya katılan Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Türkler tarih boyunca birliğin, kardeşliğin sembolü olmuş ve her zaman kendisine sığınan mazlumlara kucak açmıştır, aşını ekmeğini paylaşmıştır.” dedi.

14-004.jpg

Kahramankazan Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 21’inci Avrupa Birliği Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. ‘Türkiye-AB ilişkileri, son gelişmeler ve yerel yönetimlerin etkisi’ ile ‘Avrupa’da Sığınmacı Krizi ve Uyum’ konularının görüşüldüğü toplantıya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul’un yanı sıra, AB Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Hicham Imane, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Avrupa Birliği Genişleme Politikası Raportörü Franco Iacop ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Başkanvekili Şükrü Karatepe ve AB üyesi ülkelerin temsilcileri ile Türkiye’nin farklı illerinden gelen belediye başkanları, akademisyenler ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın(STK) temsilcileri katıldı.

6-007.jpg

DÜNYA SANCILI BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR
Toplantının çok verimli geçtiğini ifade ederek, Suriye’de yıllardır yaşanan drama ilk günden itibaren ülke olarak sessiz kalmadıklarını hatırlatan Başkan Kul, “Dünyamız çok sancılı bir dönemden geçiyor. Emperyalist güçlerin menfaatleri doğrultusunda milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından edildi. Yüz binlerce çocuk yetim kaldı. Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş yine her zaman olduğu gibi mazlumları mağdur ediyor. Yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, milyonlarcasının da vatanlarından olduğu bu insanlık ayıbı karşısında sözde medeni dünya adeta üç maymunu oynarken, Türkiye her zaman olduğu gibi ilk günden itibaren mazlumların yanında yer almaya devam ediyor” dedi.

TERME GÖREVİNİ YERİNE GETİRDİ
Terme halkının da her zaman mazlumların yanında yer alarak elinde olan imkanları paylaştıklarına vurgu yapan Kul, “Suriye’ye Termemizden onlarca yardım TIR’ı gönderdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyanın neresinde olursa olsun mazlumların yanında oluyoruz. Bizler de Terme Belediyesi ve halkı olarak tarihimizin bize yüklediği sorumluluk neticesinde ilk günden itibaren hem insani hem de İslami görevimizi yerine getirdik.” diye konuştu.Toplantıda, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AB Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Hicham Imane, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, Avrupa Birliği Genişleme Politikası Raportörü Franco Iacop ile Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu Başkanvekili Şükrü Karatepe konuşmacı olarak katıldı.AB Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Hicham Imane,” toplantının oldukça başarılı geçtiğini belirterek, Türkiye-AB ilişkilerinde karşılıklı olarak çalışmaya devam edilmesi gerektiğini söyledi. Toplantı sonunda gurup üyeleri bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.

9-002.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.