DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST, MÜZİK ZİYAFETİ YAŞATACAK

DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST, MÜZİK ZİYAFETİ YAŞATACAK
17 Kasım’da başlayacak olan, müzikseverlerin heyecanla beklediği müzik şöleni Uluslararası Antalya Piyano Festivali, sahnesinde ağırlayacağı dünyaca ünlü yerli ve yabancı yıldızlarıyla bir hayli ses getirecek.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli kültür etkinliklerinden biri olan festivalin en önemli yıldızlarından biri de dünyaca ünlü piyanist Saleem Ashkar.

Sanat Yönetmenliğini Orkestra Şefi Gürer Aykal’ın üstlendiği 16. Uluslar arası Antalya Piyano Festivali dünyaca ünlü yerli ve yabancı bir çok yıldızı müzikseverlerle buluşturacak.Bu yıldızların en önemlilerinden biri 22 Kasım’da sahne alacak olan dünyaca ünlü piyanist Saleem Ashkar.

Ashkar, müzikseverleri,fırtınalı müziklerin bestecisi Beethoven’ın ilk piyano sonatından son sonatlarına uzanan bir yolculuğa çıkaracak.

Son yıllarda verdiği resitaller ile adından söz ettiren dünyaca ünlü piyanistin konseri, Antalya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Saleem ASHKAR 22 yaşında ilk kez New York Carneige Hall sahnesine çıktığında, o zamana dek diğerlerinin yanı sıra aralarında Viyana Filarmoni, La Scala Filarmoni, Concertgebouw Amsterdam Orkestrası da olmak üzere, dünyanın bir çok önde gelen orkestrası ile birlikte çalışmıştı. Zubin Mehta, Daniel Barenboim, Riccardo Muti gibi orchestra şefleriyle düzenli olarak sahne almaktadır. Mevcut ve gelecek projeleri arasında; Staatskapelle Berlin ve David Afkham, Bamberg Senfoni Orkestrası ve Eschenbach, Kopenhag Filarmoni Orkestrası ve Lawrence Foster, Gulbenkian Orkestrası ile hem McCreesh ile birlikte Mendelssohn Konçertolarının icrası hem de Maggio Müzik Festivaline dönüş ve Melbourne Senfoni Orkestrası ile meşhur 1808 Beethoven Viyana Konserinin, Diego Matheuz’un şefliğinde, Beethoven 4.üncü piyano konçertosu ve Choral Fantasia’nın icrası ile özel bir rekreasyonunun oluşturulması bulunmaktadır. Kendini adamış bir resitalist ve oda müzisyeni olan Ashkar, Concertgebouw, Wigmore Hall gibi sahnelerde ve Viyana Filarmoni ile Saizburg, Leipzig Gewandhaus Orkestrası ile The Proms gibi festivallerde düzenli olarak sahne almaktadır. Saleem’in bugünlerde konsantrasyonu Sage Gateshead gösteri merkezindeki tüm Beethoven Sonataları dizisidir. Saleem, gelişmekte olan ülkeler ve çatışma altındaki bölgelerdeki müzisyenlere ve müzik okullarına destek sağlamakta olan Müzik Fonunun elçisidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.