Dursen Özalemdar

Dursen Özalemdar

DÜNYA ve ADALET

TEFEKKÜR

Dursen Özalemdar

 

DÜNYA ve ADALET

 

Yüz yıl evvel OSMANLI İmparatorluğu topraklarının her yanında olaylar çıkaran düşman güçler, Hem içerden, Hem de dışarıdaki faaliyetleri ile, İmparatorluğumuzu yıkmış, 25 milyon Km2 lik bir alana hükmederken  876 bin Km2 lik, Anadolu toprağına bizi sıkıştırırlarken, Asıl gayeleri nin Sevr anlaşmaşı  hududları olarak hesaplamışlardı. Bu da Konya cıvarı kadar dört tarafı kapalı bir bölge idi.

 

Akdeniz bölgesini İtalyanlar, Güneydoğu Fransızlar, Doğumuzu Ermenistan, Kuzey’i Yunanistan, Ege, Marmara’yı İngilizler ‘e Parselleyerek Türk’leri yok ediyorlardı.

 

İstiklal harbinin şahlanışı, bu oyunu bozmuş, Düşman güçler, Anadolu topraklarından denize sürülürken, nice insanımız Şehit ve Gazi olmuşlardır. Rusya da, Yunanistan da, Bulgaristan da ki soydaşlarımız da bu arada kıyıma uğramış,  birçokları yurtlarını terk ederek, Anadolu’ya Hicret ederek canlarını kurtarmışlardır.

 

Dün denecek kadar yakın olan bu olayların, hudutlarımızdaki Irak’ta 2003 yılından bu yana devam etmesi, 1.200.000 sivil insanın Çocuk, yaşlı, kadın, erkek ‘in öldürülmesi, Şehirlerin bombardıman la yakılıp yıkılması, ABD nin işgali, ABD eski Başkanı George W.BUSH un  “Bu bir Haçlı Seferi”dir ifadesi ile şekillenmiştir.

 

Kuzey İrak’ı 48 pareler den yukarısının Yahudi  Soylu, Haham tornu Barzani liderliğindeki ikinci sınıf Yahudi topluluğu olan, Peşmerge lere işgal ettirerek, diğer etnik gurupları izole ve katliamlara maruz bırakan ABD, Petrollere el koymak için İNSAN HAYATLARINA hiçbir değer vermemiştir.

ABD nin bu savaşta edindiği tecrübe 4747 ABD askeri zayiatı olarak görülmüştür. ABD içinde gerek medya gerekse halk kendi askerlerinin ölümlerine karşı çıkarken, HAVA HAREKÂTLARINI ön plana alarak yeni bir çatışma şekli belirlemişlerdir.

 

Bu gün kuzey Suriye de cereyan eden olaylarda kullanılan PKK.PYD. IŞIT ve sair yerel guruplar her türlü lojistik destek le bölge ateş çemberine döndürülmüştür.

SURİYE ‘de 4 yılda 176.678 sivil, 27496 silahlı Muhalif öldürülürken. Şehirler harabeye çevrilmiş, bir yandan Esed güçleri, bir yandan ABD ve iştirakçilerinin Havadan saldırıları ile ülke oturululamaz bir hale getirilmiştir.

 

Şehrimizde her an gördüğümüz Suriye li multeciler ile Kamplara yerleştirilenlerin sayıları milyonların üzerine çıkmıştır. ABD nin doymak bilmeyen iştihası  ve o topraklardaki PETROL ‘ün varlığı o bölgeleri  ATEŞ ÇEMBERİNE döndürmüştür.

 

ABD nin Hürriyet ve Demokrasi çığırtkanlığına rağmen yaptığı SOYGUN ve KATLİAMLARIN haddi hesabı yoktur. İnsanlığı aldatan, Güçsüzleri yok eden, varlıkları sömüren bu EMPERYALİST uygulamaya DUR DENMELİDİR. MÜSLÜMANLARIN BİR ARAYA GELMESİ, BİRLİKTEN DOGACAK GÜÇ İLE BU ADALETSİZ UYGULAMALARA KARŞI ÇIKMALARI LAZIMDIR.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dursen Özalemdar Arşivi
SON YAZILAR