'DÜNYA SAMSUN'U İZLEYECEK'

'DÜNYA SAMSUN'U İZLEYECEK'
Hazırlıkları tüm hızıyla devam 2017 Deaflympics 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı kapsamında Samsun’a gelen...

 Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi, eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yla birlikte incelemelerde bulundu.


Samsun’da gerçekleştirilecek olan ve 120 ülkeden 6 bin sporcunun katılım sağlayacağı 2017 Deaflympics 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi, eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Oktar Tertemiz bu hazırlıklarla ilgili Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’yla birlikte incelemelerde bulundu.

‘DÜNYANIN GÖZÜ SAMSUN’DA OLACAK’
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya ön hazırlıklar ve genel çalışmalar için verdiği destekten dolayı teşekkür eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Üyesi, eski Dış Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, “Samsun büyük bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak. Dünyanın gözü burada olacak. Bu bağlamda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın ciddi emek bir harcadığını biliyor, kendisine teşekkür ediyorum. Türkiye’de gerçekleştirilecek olan en büyük spor etkinliklerinden birisi olacak olimpiyat öncesi gerek spor ve konaklama alanları gerekse sürdürülen eğitimleri incelemek üzere geldik. Her şey yolunda gidiyor” dedi.

‘ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ’
Olimpiyatın Samsun’a önemli bir hareket kazandıracağını kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu anlamda üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Dünyanın takip edeceği olimpiyat, şehrimize önemli bir ekonomik hareket kazandıracaktır. Binlerce sporcu, sporcu ailesi, kulüp yöneticisi ve olimpiyatı takip edecek sporseverlerin en iyi şekilde ağırlanması, eksiksiz bir organizasyon olması anlamında üzerimize düşen ne varsa yapacağız” diye konuştu.

EĞİTİMLER YAKINDA BAŞLIYOR
2017 Deaflympics 23. İşitme Engelliler Olimpiyatı kapsamında Atakum İlçesinde değerlendirilebilecek alanları birlikte inceleyen eski bakan Tüzmen, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Tertemiz ve Başkan Taşçı, daha kapsamlı olarak nelerin yapılabileceğini değerlendirdi. Heyette Samsun Deaflympics Genel Koordinatörü Funda Özyurt da yer aldı. Öte yandan olimpiyat çerçevesinde numune alma prosedürünü tamamlayacak doktorlardan, doping numuneleri alınırken görev yapacak eşlikçilere kadar yüzlerce kişiye verilecek eğitimlerin yakında başlayacağı öğrenildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.