Dünya liderleri Antalya'da

Dünya liderleri Antalya'da
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi kapsamında dünya liderleriyle yapacağı ikili görüşmelere başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve kapsamında ilk görüşmeyi Malezya Başbakanı Necip Rezak'la yaptı.
Belek Turizm Bölgesi'nde yarın başlayacak G-20 Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili görüşmelerine bu sabah başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk görüşmesinde Malezya Başbakanı Necip Rezak'la saat 10.15'te bir araya geldi. Zirvenin merkez oteli Regnum Carya'da basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat sürdü. Basın mensuplarının görüntü aldığı sırada Rezak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zirvenin güvenliği için kaç kişinin görev yaptığını sordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sadece güvenli bölgede 12 bin güvenlik görevlisinin çalıştığını ifade etti.

Erdoğan, kabulün yapılacağı Türk heyetine tahsis edilen villaya Ak Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın kullandığı 'buggy' olarak adlandırılan golf arabasıyla geldi. Görüşmeye, Ak Parti İzmir Milletvekili Yıldırım, Ak Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın da katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikinci görüşmeyi Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile saat 11.15'te yaptı. Erdoğan'ın dünya liderleriyle görüşmeleri gün boyu sürecek.

CUMHURBAŞKANI ALİYEV ANTALYA'DA

Zirveye katılacak liderlerin gelişleri de sürüyor. G-20 Liderler Zirvesi'ne ev sahibi ülkenin davetlisi olarak katılacak Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saat 11.50'de Antalya'ya geldi. Özel uçakla Antalya Havalimanı'na gelen Aliyev, Avrupa Birliği Bakanı Beril Dedeoğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Muammer Türker ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Menderes Türel tarafından karşılandı. İlham Aliyev ile eşi Mehriban Aliyeva da kente geldi. Cumhurbaşkanı Aliyev'e, yöresel kıyafetli iki çocuk çiçek verdi. Aliyev, daha sonra karayoluyla konaklayacağı otele hareket etti. 

KIRMIZI BÖLGEDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Fransa'nın başkenti Paris'te 100'ü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği silahlı ve bombalı saldırıların ardından, G-20 Liderler Zirvesi'nin gerçekleştirildiği Antalya'nın turizm merkezi Belek'te güvenlik önlemleri daha da artırıldı. Güvenlik açısından 'kırmızı bölge' olarak işaretlenen alana otel personeli ve gazetecilerin alınması sırasında uygulanan x-ray taramasında duyarlılık daha da yükseltildi.

Dün pantolon kemeri ve askıyla x-ray'den geçişe izin verilirken, saldırının ardından polis x-ray'den geçiş sırasında her türlü metal eşyanın bırakılmasını istedi. Ayrıca Kaya Plazzo Otel'deki Uluslararası Medya Merkezi de gün içinde bomba uzmanı köpekler tarafından kontrol edildi. Bununla birlikte turkuaz yelekli polisler de 3 bin 400 basın mensubu için oluşturulan alanda devriye gezdi, basın koridorlarını dolaştı. Fransa'daki saldırıya ilişkin gelişmeler, medya merkezinde bulunan dev ekrandaki televizyon yayınlarından, zirve için Antalya'da bulunan basın mensuplarınca takip edildi. 

HAVALİMANINDA İLK PROTESTO

Antalya'da yarın başlayacak G-20 Liderler Zirvesi için ilk protesto da bu sabah Havalimanı'nda yapıldı. Saat 11.00 sıralarında Halkın Kurtuluşu Partisi üyesi 10 kişi, 'Katil ABD Ortadoğu'dan defol' pankartı açtı. "Emperyalistler, işbirlikçiler geldikleri gibi gidecekler" sloganları atarak protesto gösterisi yapan gruba, özel güvenlik görevlileri ve polis ekipleri müdahale etti. Polis, eylemci gruptan 4 kişiyi gözaltına aldı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.