DÜNYA KALP GÜNÜ

DÜNYA KALP GÜNÜ
“Dünya Kalp Günü Kalbin İçin Pedalla Geleneksel Bisiklet Turu”

Dünya Kalp Gününde, Türk Kardiyoloji Derneği ve Kalbin İçin Grubu tarafından ortak olarak düzenlenen “Kalbin İçin pedalla” etkinliği Samsun İlinde Samsun Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği(EKOBİD) iş birliği ile bu yıl 30 ilde aynı anda eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

 “Kalbin İçin Pedalla” etkinliği ile her yıl tüm dünyada 17.1 milyon insanın ölümüne neden olan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekildi.Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği(EKOBİD) Başkan Yardımcısı Hasan Alp ŞAHİN, "Kalbin İçin Pedalla" ifadesinin sağlık için çok önemli bir slogan olduğunu söyledi. "Kalp hastalığının en önemli tedavisi aslında spor ve egzersizdir. Kolesterol ve şeker yüksekliği, kilo ve stres gibi risk ve etkenler kalp rahatsızlıklarına yol açar. Egzersiz ve spor bütün bunların ilacıdır. Bisiklet kolesterol ve tansiyonu düşürebiliyor, stres ve sıkıntıları azaltıyor, obeziteyi önlüyor. Dolayısıyla bütün bu faydaları sağlayan bir etkinlik. Bisikletin bütün sporlar içinde yeri çok farklıdır. Çünkü yapılması daha kolay bir spordur.
Çocuklara bu alışkanlığı kazandırmanın gelecekleri için çok önemli olduğunu söyleyen Şahin, “Biz de dernek olarak ilimizin bir eksiği olan bisiklet kullanımın yaygınlaşmasını sağlayarak bu konuda destek veriyoruz. Ülkemizdeki ölümlerin yüzde 40'ı kalp kaynaklı. Bu hareketsizliği harekete dönüştürmek için ‘Kalbin İçin Pedalla’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.