'DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ'

'DÜNYA İLK YARDIM GÜNÜ'
Türk Kızılay'ı Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halim Tutku Demircan, "Her Yıl 14 Eylül’de kutlanan Dünya İlk Yardım Gününde bu yılda ‘Ayrımcılık ve Dışlanma Yapmadan Herkes için İlk Yardım’ teması işlenecek" dedi.

Türk Kızılay'ı Genel Merkezi tarafında gelen basın bültenini Genel Merkezi adına açıklama yapan Türk Kızılay'ı Bafra Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halim Tutku Demircan,"   Her yıl olduğu gibi Türk Kızılay bu yıl da ilk yardımın önemine dikkat çekmek için yurt çapında farkındalık çalışması yürütecek. Türk Kızılay, her yıl Eylül ayının ikinci cumartesi günü tüm dünyada kutlanan “Dünya İlk Yardım Günü” etkinliklerini bu yıl “Ayrımcılık ve Dışlanma Yapmadan Herkes için İlk Yardım” temasıyla 14 Eylül Cumartesi günü kutladı" dedi.

'İLKYARDIM FARKINDA EĞİTİMLERİ VERECEK'
Bu yıl küresel anlamda farkında çalışmalarında tema özellikle dezavantajlı gruplar yeti kayı olan kişiler Kadınlar çocuklar yaşlılar mahkumlar öksüz, yetimlere yerinden edilmiş kişiler göçmenler, mülteciler ve benzeri diğer grupların İlk yardım eğitimi erişim hakkının sağlanması ve ulaşılabilir İlkyardım Eğitim faaliyetleri yürütülmesi olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Demircan," Küresel tema kapsamı ile ilkyardım eğitimleri ile toplumun her kesimine ulaşmayı amaçlayan Türk Kızılay’ı Bu yıl bedelli askerlik programına katılım sağlayan herkese ilkyardım farkında eğitimleri verecek aynı zamanda suça itilmiş çocuklar eğitim evinde kalan çocuklarla birlikte koruma altına alınmış olan çocuklara da ilk yardım konusunda farkındalık eğitim programları Hayata geçirilecek "diye konuştu.

'HAYAT KURTARICI OLARAK EĞİTİYOR'
150 bin kişiye ilk yardım eğitimin de verildiğinin atını çizen Başkan Demircan, "Kritik yönünü ön planda tutarak 2000 yılından bu yana ilk yardım eğitimi vermeye başlayan Türk Kızılay’ı bu günden bu yana toplumun gerek iş güvenliği afet ve acil durumlar biçimlendirilmesi için 250 binden fazla kişiye İlk yardım eğitimi verildi. Türk Kızılay’ı Sadece bu yılın ilk 6 aylık döneminde 183 bin 650  kişiye ulaşarak yüze yüze İlk yardım eğitimi verdi. Kızılay’ın da üyesi olduğu uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Derneği Federasyonu ise her yıl 100 ülkede 16 milyondan fazla kişiyi hayat kurtarıcı olarak eğitiyor. Türk Kızılayı aynı zamanda küresel ilkyardım referans merkezi ve Avrupa ilkyardım işbirliği ağının yürütme komitesinde yer alıyor Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu ile birlikte geliştirilen ilk yardım uygulaması İOS ve Android mağazalarında indirilebilecek uygulama içerisinde hemen her ilkyardım başlığına ilişkin kapsamlı bilgiler yer alacak" dedi.
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.