DÜNYA ANESTEZİ GÜNÜ

DÜNYA ANESTEZİ GÜNÜ
Dünya Anestezi Günü Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri'nde kutlandı

Dünya Anestezi Günü, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ve Hospitalpark Darıca Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlik programları ile kutlandı.

Dünyada ilk anestezi 16 Ekim 1946 tarihinde Amerika’da Dr. John Collins Waren tarafından Gilbert Abbott isimli işçiye uygulanmıştır. Bu tarihe istinaden 16 Ekim Dünya Anestezi Günü olarak kutlanmaktadır.

Bu anlamda; Dünya Anestezi Günü Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ve Hospitalpark Darıca Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlik programları ile kutlandı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdürü Güner Armutlu ve Kurumsal İlişkiler Müdürü Fatih Esen, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. A. Haydar Şahinoğlu'nu ve

Yüksek Lisansı'nı Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı üzerine tamamlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi, Prof. Dr. Fatih Özkan'a makamında ziyaret ederek "Dünya Anestezi günü"ne kutladılar.

Genel Müdür Güner Armutlu; "Ameliyat öncesi ve sonrası da dahil olmak üzere ameliyat süresince hastanın ağrı duymamasını, yapılan girişime tahammülünü, ameliyattan sonra süreci hatırlamamasını ve konforunu sağlamak üzere geliştirilen, hastanın ölüm ve yaşam arasındaki ince çizgiyi elinde tutarak bu kadar zorlu bir tıbbi uygulamanın gerçekleşmesini sağlayan tüm Anestezistlerin 16 Ekim "Dünya Anestezi Günü'nü kutluyor, bu uğurda emeği geçenleri ve şuan aramızda olmayanları da saygı ve dualarla anıyoruz." dedi.

Hospitalpark Darıca Hastanesi yetkilileri de Fatih Devlet Hastanesi Başhekimi Gökhan Nalbant ve ekibini ziyaret ederek Dünya Anestezi günü kutladılar. Ayrıca hastanelerin ameliyathanelerinde görev yapan anestezi ekipleri de, Çiftlik Hastanesi Müdüresi Yasemin Turan ve Başhekim Alpaslan Tuhta'nın da katılımıyla pasta keserek bu anlamlı günü kutladılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.