DÜNKÜ OPERASYONLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM

 

DÜNKÜ OPERASYONLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİM

Dün sabah saat 06.00 da başlayan operasyonun yapılacağını daha önce biliyordum. Nereden biliyordun derseniz izin verin de bizim de kendimize göre haber kaynaklarımız olsun. Sizlere bu köşede hiç kimsenin vermediği veya veremediği bilgileri verebilmek için günümün yarısına yakını telefon konuşmaları ile geçer. Bilgi akışının sağlam olabilmesi için her türlü insanla konuşmak zorundayız, aksi halde sağlıklı bilgi alma şansımız olamaz.

Köşe yazılarımızı yakından takip eden sevgili okurlarımız yazdığımız yazılarla ilgili hafızalarını yoklayacak olur iseler yapılan operasyonun üzerinde durduğumuz önemli bazı konularla ilgili olduğunu düşünmekteyim. Bu konulardan birisi eski Yimpaş bitişiğindeki mülkiyeti Hazineye ait arsanın Müteahhide verilmesi ile ilgili olduğunu düşünmekteyim. Burada olup bitenleri daha önce yazmıştım. Büyükşehir Belediyesinde başlayıp, ilkadım belediyesinde biten uygulamalarda yapılan yanlışlıklar nedeniyle inşaatın durduğunu hepimiz biliyoruz.

Arsanın arkasındaki Büyükşehir Belediyesine ait binanın bu arsaya şuyulandırılmasından başlayan süreç Müteahhide verilme aşamasına kadar bir hayli yanlışlık yapıldığı ortaya çıktıktan sonra İlkadım Kaymakamlığı'nın olaya müdahalesi sonucu inşaat durdurulmuştu. Bu konuda iyi bir inceleme yapıldığında çok farklı şeylerin ortaya çıkacağını düşünüyorum. Örneğin Hazineye ait olan arsanın İlkadım belediyesine tahsis edilmiş olması sonucu mülkiyetin henüz Belediyeye geçmemiş olmasına rağmen Müteahhidin izale-i şuyu davası açıp ortaklığı gidermek istemesi iyice irdelenmesi halinde olayın vahameti ortaya çıkar.

Bu operasyonun asıl amacı Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait mülklerin ihaleleri ile ilgili olup bu konuda yapılan uygulamalarla ilgisi olan herkesin çağrıldığını düşünüyorum. Bunu nereden biliyorsun derseniz soruşturma kapsamına alınan kişiler ya Hazineden yer alan kişiler veya bu işlerle ilgisi olan bürokratlar. İlkadım Belediyesinden üç başkan yardımcısı alınmış, Atakum Belediyesi'nden bir veya iki kişi alınmış, eski Milli emlak müdürü Azmi bey alınmış, birde bu konularla ilgili bazı kişilerin ifadesine baş vurulmuş, ifadesine baş vurulanlardan birisi de benim ancak Emniyet'e değil Cumhuriyet Savcılığına ifade vereceğimi söyledim.

Bu tür uygulamalarda adam kayırma olmaksızın tüm detayları ile işin içine girilirse çok daha farklı kişilerin ifadesine baş vurulması gerektiğini düşünmekteyim. Örneğin eski adliye binası ile İlkadım belediyesine ait arsanın arasında bulunan yolun kaldırılması olayı imar mevzuatına aykırı olup, bu konuda Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri de yargılanmalıdır. Çünkü bir yol ortadan kaldırılıyor, ardından aynı bina ile öndeki arsa birleştiriliyor bu olay tamamen gayrı yasal bir olaydır, Savcılığa ifade verirken bu detayların tamamını anlatmayı düşünüyorum.

Hiç kimsenin sıkıntı çekmesini istemem ama altmışlı yıllarda Demokrat Partiye İl Binası olmuş, daha sonraki altmış ihtilalinde kamulaştırılıp çocuk esirgeme kurumuna verilen bu arsa sonunda Hazineye devredilmişti. Yıllarca kira ödemeksizin arsayı işgal eden çete bozuntuları bu arsaya çivi çaktırmıyorlardı bizim yaşadığımız olayların arkasında olan olaylardan birisi de bu arsanın boşaltılması için verdiğimiz uğraştır. Bunca uğraştan sonra arsa ötekinin elinden alındı ve çok sevindim emin olun ki cezaevinde adeta bayram yaptım.

Bunca uğraş verilerek Devlete alınan bir gayrimenkulün daha sonra Büyükşehir Belediye yöneticilerinin operasyonu sonucu bir Müteahhide ihalesiz verilmesini bir türlü hazmedemedim. Aylardır yazıp, çizdik, haber yaptık nihayet dün düğmeye basıldı sanırım operasyon yapılırken tüm kamu arazileri işe dahil edildi, zira soruşturulan iş adamlarına bakıldığında tamamının hazineye ait arsalarla ilgisi olduğu görülüyor. Umarım birileri devreye girip asıl suçluları korumaz, çünkü operasyonda asıl alınması gerekenlerin dışarıda olduğunu düşünmekteyim. Konuyla ilgili tüm detayları sizlere sunacağım gibi yetkili makamlara da sunacağım. Şehrimizdeki yanlış işlerle ilgili yapılan her türlü mücadeleye destek vermeye hazırım. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR