DÜNDAR'IN 'BORÇSUZ' BELEDiYESi!

DÜNDAR'IN 'BORÇSUZ' BELEDiYESi!
Yıllardır Samsun’un en borçsuz belediyesi olduğundan ve kasada para olduğundan bahsedilen Çarşamba Belediyesi’nin 40 milyon TL borcu olduğu ortaya çıktı.

Samsun Çarşamba Belediyesini 3 dönem, 15 yıl yöneten eski başkan Hüseyin Dündar, ‘’günümüzde hiç borçlanmadan hizmet edebilen 103 milyon bütçesi olan bir yapıya kavuştuk’’ demişti. Seçimden sonra yapılan ilk meclis toplantısında 40 milyon TL borç çıkması üzerine Dündar’ın ‘belediyenin borcu yok’ algısını yansıttığı ifadeleri yalanlanmış oldu.

HANİ TEK BORÇSUZ BELEDİYE ÇARŞAMBA’YDI ?
Çarşamba eski Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, “Nüfus kriterleri ve diğer kriterlere göre Çarşamba Belediyesi başarılı mali yapısı ve yatırım performansı ile Türkiye’nin en başarılı yönetilen belediyelerindendir. Sadece 2018 yıl içerisinde hiç borçlanmadan Belediyemizin öz kaynaklarıyla 85 milyon TL’yi aşan yatırım yaptık.’’ demişti. Çarşamba yeni Belediye Başkanı seçilen Halit Doğan başkanlığında Çarşamba Belediye Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Doğan toplantıda toplamda 40 milyon TL borç olduğunu kasada ise 65 bin lira olduğunu açıklayarak gerçekleri ortaya koymuş oldu.

carsamba-belediye-baskani-dogan-gorevine-basladi.jpg

SEÇİM SÜRECİNDE DE KAYIPLARDAYDI
Seçim süreci boyunca Cumhur ittifakı AK Parti adayı Halit Doğan’a sahada ve seçim çalışmalarında yanında yer almayarak destek vermediği gözlenen Hüseyin Dündar’ın bundan sonra ne yapacağı da merak konusu. Belediyeyi devretmeye de gelmeyen Dündar’ın borçsuz (!) belediyesinin borçlarını Halit Doğan, ‘’Yaptığımız incelemelerde belediyemizin müteahhitlere, piyasadan mal temin ettiğimiz firmalara, kamu kurumlarına yaklaşık 33 milyon lira, mahkeme kararı ile kesinleşmiş yaklaşık 2 milyon lira, imar inşaat şirketimizin yaklaşık 3 milyon lira borcu var. Yani belediyemizin toplamda yaklaşık 40 milyon lira borcu var. Bankada da yaklaşık 65 bin lira civarında bir nakitimiz var.’’ diyerek açıklamış oldu.

dx1-fhlxgaewci3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum