Dua kitapçığında 'soykırım' dedi

Dua kitapçığında 'soykırım' dedi
KATOLİKLERİN ruhani lideri Papa Francesco’nun, 1915 Olayları (sözde Ermeni Soykırımı) kurbanlarını anmak için yarın Vatikan’da düzenleyeceği ayin için katılımcılara dağıtılacak dua kitapçığında “soykırım” kelimesi kullanıldı.

Papa Francesco, hem Paskalya Bayramı’ndan sonraki Kutsal Pazar günü hem de sözde Ermeni Soykırımı’nın 100. yılı olması nedeniyle yarın; 12 Nisan Pazar günü Vatikan’ın ünlü Aziz Petrus Bazilikası’nda büyük bir ayin yönetecek.

Yerel saatle 09.00’da başlaması öngörülen söz konusu ayine, Dünya Ermenileri ruhani lideri ve Ermeni Apostolik Kilisesi Katolikosu Karekin II ve Kilikya Katolikosu Aram I ve Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan gibi üst düzey isimlerin de katılması bekleniyor.

Papa aynı zamanda burada, 10. yüzyılda yaşamış olan Ermeni şair, keşiş, mistik ve teolog Surp Krikor Naregatsi’ye ‘Kilise Doktoru’ unvanını da resmi olarak verecek.
Bu unvan, yazılarıyla evrensel düzeyde Hıristiyanlığa hizmet etmiş olan kişilere verilirken, bugüne dek toplam 35 kişi buna layık görüldü. ‘Kilise Doktoru’, tarihte bir Ermeni keşişin aldığı en yüksek unvan olma özelliğini de taşıyor. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.