DOSTLARIMIZ!!!!

BBC: Türkiye tehlikeli sularda,Türkiye, derin bir krizin içinde, gideceği yol konusunda kararsız, nüfusun büyük bir bölümünün yabancılaştırıldı ve bu kalabalığın biber gazıyla yıldırılamayacağı belli oldu . 'dünyanın en kilit Müslüman demokrasilerinden biri tehlikeli sularda. İstanbul Gazi mahallesinde bulunan BBC muhabiri, izlenimlerini de aktarırken şu ifadelerini kullanıyor:“Cemevinin önünde toplanan kalabalık 'Tayyip istifa', 'Tayyip şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Her yer Taksim, her yer Gezi' diye sloganlar atıyor.Çanağını çömleğini alan gelmiş. Küçük bebekler de görüyorum. Sadece gençler ve örgütler değil, yetişkinler, yaşlılar da göze çarpıyor. Davullarla, tencerelerle tavaları birbirlerine vurarak gösterilerini yapıyorlar. 7'den 70'e çok geniş katılımlı bir gösteri düzenleniyor.”

INDEPENDENT: Erdoğan'ın demokratik yollarla seçilse bile bu protestoların derin bir bölünmeyi beraberinde getirdi.

THE TIMES: Erdoğan polislere protestocuları dağıtmaları için emir verdi . Başbakan'ın pazar günü yaptığı 'Sabrımın sonuna geliyorum' açıklamasının ardından bu sabah polisin protestoculara biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

İTALYA BASINI: “Türkiye, Taksim'de yine çatışma. Direniş şimdi başlıyor” “İstanbul'da gösteriler durmuyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Carroll Bogert'in twitter hesabından, çatışma sırasında başından gaz bombası kapsülüyle vurulan bir göstericinin öldüğünü duyurdu, “Şiddet tüm ülkede artıyor” .

FOCUS DERGİSİ, “Der Sultan wankt, Sultan sallanıyor” diye verdi. Die Zeit, Erdoğan'ın fena yıprandığını belirterek, ” Üç yolu var. 1) Taksim'deki herkesi tutuklayacak veya öldürecek, 2) Eylemlerin devamına göz yumacak, 3) Ortamı yatıştıracak” .“Genç, iyi donanımlı Türkler, ilk kez tutucu- islamist başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı geliyor. Özgürlük ve demokrasi istiyorlar”

Ait oldukları ülkelere bakın lütfen,Amerika, Almanya, İngiltere, İtalya, dönüp tarihimize bakn, kurtuluş savaşında ülkeyi kimler işgal etmişti, kimler savaşa sürüklemişti bizi ve kimler yardım adı altında boğazımızı sıkmıştı. Ya İsrail'li bakanların mutluluk açıklamaları.

İngiltere'de G-8 ülkelerinin protesto eylemlerinden ne kadar haberdar oldunuz. Bizim basın vermedi bunları, onların basın canlı yayın yaptı Taksimden. Aralarında içerik olarak fark var değil mi, bir bölüm hak arayışı hapını yutmuş, diğerleri yoksul ülke hakları için eylemde. Burda gazlar, tazyikli sular karşısında % 2' nin hak araması, orada %0,000001 in yoksul savunması.

Avrupa'da yapılan eylemleri izlediniz mi hiç, maskeli adamlar, ellerinde sapanlarla polise saldırmakta. Polis,'' ayıp oluyor çocuklar, yakıştıramadım size, alın bu karanfilleri annenize verin'' der, onlar oldukça demokratik karşılık verirler eylemcilerine, bakın bazen polisin eylemcileri yerde sürüklediği görüntüleriyle karşılaşabilirsiniz, asla bu görüntülere inanmayın, eylemci sürükleme görüntüleri bizim basın tarafından montajlanmış, Türk eylemcilere uygulanan şiddetin, Avrupa'ya maledilme çalışmasından başka bir şey değildir.

Yukarda gördünüz değil mi ülkemizi ne kadar sevdiklerini, nasıl desteklediklerini, Avrupa'lı olmak, Avrupa'lı gibi düşünmek gerekir arkadaşlar. Hala daha medenileştiremediler bizi, onların terör yada terörist anlayışları bizim gibi kaba değil, mesela Amerikan elçiliğinde bomba patlatılır, o an teröristtir bunu yapan, eğer sokaklarda Molotof atıp, sapanlarla polise saldır, devletin araçlarını yakarsa demokratik hak arayan eylemci olurlar. Oyunu göremeyecek kadar, bu oyunlardan nemalanmaya çalışacak kadar cahil siyaset anlayışına dur demeyen taban hiç kusura bakmasın, makarna edebiyatının ardına saklanmak, başını kuma gömüp saklanan deve kuşuna benzemektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bayram Ocak Arşivi

ALGI

24 Kasım 2019 Pazar 10:30

TBMM

05 Ekim 2019 Cumartesi 11:50

KUKLA

31 Ağustos 2019 Cumartesi 12:42
SON YAZILAR