Dost kazığı

“Hayat tek raunt değil. Yumruğu yeyip devrileceksin. Ayağa kalk ve devam et.”

            Hayat tek raunt değil elbette. Yumruk yedikçe hırslanacaksın. Daha güçlü olarak ve daha hırslı olarak rakibine saldıracaksın. Ağzın kanayabilir, burnun acıyabilir, gözlerin morarabilir. Ama asla vazgeçmeyin  sevgili dostlarım...Her yumruk yeni bir güç, her iftira yeni bir azim, her kıskançlık daha çok çalışma gücü versin. Sana yapılanlara karşı,  kötülük yapanlara meydan okuyacaksın. Çünkü onlar çok korkaktırlar. Belden aşağı vurmayı çok severler. Boksta belden aşağı vurulmaz ama hakem de onlardan olursa hiç çekinmeden vururlar çünkü. Sen hakemlere rağmen mücadele edeceksin ve mutlaka maçı nakavtla kazanacaksın. Çünkü sayıyla bu maçı kazanma şansın yok dostum. Öyle vuracaksın ki rakibin sonunda yerden hiç kalkamayacak.

            Hayat işte böyle bir boks maçına benziyor. Sen acırsın, biraz büyür palazlanırlar. Yine acırsın, bir yeri incinmesin diye nazik davranırsın, seni aptal sanırlar. Mertlik gösterirsin, seni korkak sanırlar. Medeni davranırsın medeniyetten anlamazlar. Bu kadar de merhametli olmanın artık anlamı yok değil mi sevgili dostlarım. Peygamberimiz ne güzel söylemiş: “Silahın en az düşmanının silahı kadar olmalı...” diye. Öyleyse düşmanın  nasıl savaşmak istiyorsa sende öyle savaş. Neden acıyorsun? Neden merhamet ediyorsun? Onlar belden aşağı vurmaya başladılarsa,  ara sıra sende vur belden aşağı...Onların da acısın bir yerleri azıcık. Merhum Turgut ÖZAL ne güzel derdi: “Kaza oldu, kusura bakmayın, özür dileriz ” deriz ...Olmaz mı? Bu liderlerin de bir bildiği var mutlaka. Devamlı belden aşağı vurmaya çalışana sen ne kadar kurallara uyarak maç yaparsan yap, ne yapabilirsin ki... Öyleyse yeri gelince ara sıra sende vuracaksın belden aşağı...Bizim tıynetimize uymasa da...

            Sevgili dostlarım unutmayın, “Bir gecenin en karanlık vakti, şafak sökmeden hemen öncedir.” Kazanmak için oyunda kalmak gerekir. Oyunda olmazsan kazanamazsın. Başarmak demek oyunun sonunu getirmek demektir. Bir yere sıkışıp kaldığınızda bütün  alemin sizlere karşı olduğunu düşündüğünüzde, bir dakika daha dayanma gücünüzün kalmadığını hissettiğinizde, asla vazgeçmeyin. Tam bulunduğunuz yer, kara bulutların dağılmaya başlayacağı yerdir. Her şeyi yapabilirsiniz yeterince peşinden koşarsanız...Yapılacak her hatayı yapsanız bile dayanmaya ve denemeye devam edin. Kazanmanın tek yolu dayanmaktır, iradedir... “Üzülmek yarının sıkıntısından bir şey eksiltmez, sadece bugünün gücünü tüketir.”

            Dün gitti, yarının geleceği belli değil. Bugünün kıymetini çok iyi bil dostum.

            İyi şeylerin seni beklediğine emin ol. İnan. Olumsuz düşüncelerin seni üzmesine izin verme. Dünün üzüntülerinin, yarının geleceğinin umutlarını yok etmesine fırsat verme. Birkaç hayal kırıklığına mağlup olma. Baş ağrıların bitsin artık. Üzerindeki lüzumsuz ağırlıkları at artık. Bak neler göreceksin.

            Hayat her şeye rağmen çok güzel...

           

            “Herkes senin aleyhinde bulunacaktır, herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Fakat sen buna karşı direneceksin. Önüne sonsuz engeller de yığacaklardır. Kendini büyük değil, küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu engelleri aşacaksın. Bundan sonra da sana büyük derlerse bunu söyleyenlere güleceksin.” Mustafa Kemal Atatürk

            Güzel bir hafta sonu dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR