Dört bir taraf şantiye

Dört bir taraf şantiye
Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül ilçede yapımı devam eden çalışmaları yerinde incelerek yetkililerden bilgi aldı.

Salıpazarı’nda geçen yıl yaşanan sel nedeni ile bir çok bölgede hasar oluşurken özellikle Yavaşbey- Göne Mahallesi geçiş yolu heyelan nedeni ile kullanılamaz hale geldi. Başkan Akgül “heyelan nedeni ile göçen yolda istinat duvarı yapılması için hemen çalışmalara başladık ve DSİ Samsun Bölge Müdürlüğünce ihalesi yapılan yolda çalışmalar başlamıştır.”dedi.

 

Büyük bir yükten kurtulacağız.

 

Yıllardır kanayan bir yara haline gelen Salıpazarı-Çarşamba karayolunda çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor diyen Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül “Her seçim döneminde siyasi malzeme olarak kullanılan ve 30 yıldır Salıpazarı halkının gündeminden düşmeyen Çarşamba yolu bizler için çok önemli. İlçemize geliş gidiş yapan yerli ve yabancı turistlerin, ticaret yapmak için gelen vatandaşlarımızın en çok yakındığı sorunlardan olan yol meselesi çözülüyor. Bitince, Salıpazarı büyük bir yükten kurtulmuş olacak" diye konuştu.

 

 

İmam Hatip Hayalimiz Gerçek Oluyor.

 

İncelemelerine İmam Hatip Ortaokulu ve Kapalı spor salonu inşaatları ile devam eden Başkan Akgül burada şunları söyledi. “ 6 yıllık Belediye Başkanlığım dönemimde Eğitim alanında çok büyük hizmetlere imza attık. Samsun’lu iş adamımız Galip Öztürk’ün yaptırdığı bir okul ve bir kız öğrenici yurdu ile başlayan eğitim seferberliğimiz Anadolu Lisesi ile devam etti. Yerel Yönetim olarak ilçede bulunan ve fiziki şartları yetersiz olan okullara her türlü destek sağlanarak katkıda bulunulmuştur. Yıllardır hep eksikliğini hissettiğimiz bir İmam Hatip Okulu hayalimiz yaptığımız temeli atılarak gerçekleşmiştir. Yavaşbey Mahallemizde temeli atılan İmam Hatip Ortaokulu 24 derslik olup, yanına 500 kişilik bir kapalı spor salonu yapılacaktır. Bu okulumuzun da yapımı tamamlandığında geçici binasında zor şartlarda eğitim gören öğrencilerimiz daha iyi şartlara kavuşacaktır.”dedi.

 

Büyükşehir farkı ilçede hissediliyor.

 

Cumhuriyet tarihinde yapılamayan hizmetler bir yıl gibi kısa bir sürede Salıpazarı’nda yapıldı diyen Başkan Akgül “ 1 Nisan 2014 tarihinde yürürlüğe giren Büyükşehir yasa ile birlikte yüksek mahallerimiz beton yolla tanıştı. Yasanın çıkmasıyla harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz acil ve öncelikli olan Konakören, Tahnal, Yukarıkestanepınar, Alan, Karadere, Cevzli ve Karadere Mahallelerinde beton yol çalışmaları devam etmektedir. Avut Mahallemizde altyapı ve içme suyu şebeke çalışmaları bitmek üzere. Diğer yerleşim yerleri de program dâhilinde bu nimetlerden faydalanacaktır.”dedi.

EMİN İNAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.