Dördüncü İçin Kolları Sıvadılar

Dördüncü İçin Kolları Sıvadılar
Yakakent halkı dördüncü pazar yeri için kolları sıvadı.

Yakakent ilçesinde daha önce İnönü caddesinde her hafta cuma günleri açılan pazar yeri yarından itibaren yeni yeri çay sokak mevkiinde kurulacak.

"İMKANLARIMIZLA YERLERİMİZİ KURMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Pazarcı esnafı bu durumdan şikâyetçi, 3 yılda bir yer değiştiriliyor. Bu bizim kadar tüketiciyi de tedirgin ediyor. Daha önceki yıllarda sahil boyu, Okul sokak ve İnönü derken şimdi de kent içindeki Kanalizasyon boru hattı döşemesi nedeniyle belediye tarafından bu alan gösterildi.Vatandaş " Kendi imkânlarımızla yerlerimizi kurmaya çalışıyoruz. Sağ olsun eşim ev işlerini bırakarak bana tezgâh yapımında yardımcı oluyor. Bu bölüm çayın ağzı soğuk ve kent merkezinden uzak," dedi.

"PROJE YANLIŞ"
Her cuma günü İnönü caddesinde kurulan pazar, yeni bir uygulama ile Yakakent Belediyesi tarafından yeni gösterilen Çay mevkiine taşındı. Pazarcıların fikri sorulmadan böyle bir karar alındığını belirten esnaf, uygulamaya tepki gösterdi. Esnaflar, bu bölgenin aşırı soğuk aldığını, ceyran yaptığını kullanışsız olduğunu söyledi. Pazarın taşınmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını söyleyen pazar esnafı  “Pazarın taşındığı yer yanlış, düzen yanlış, yapım yanlış, proje yanlış. Gelsinler bizim için güzelce bir düzenleme yapsınlar, biz de yerimize yerleşelim. Burası pazar yeri olarak yapılmamış” şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.