Dönüşüme İlkadım projesine öğrenci desteği

Dönüşüme İlkadım projesine öğrenci desteği
İlkadım Belediyesi Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Dönüşüme İlkadım projesine okullardan destek gün geçtikçe artıyor.

Ambalaj atıkları, atık piller, bitkisel atık yağlar ve bayat ekmeklerin sitelerden toplanmasını içeren projesi olan Dönüşüme İlkadım kampanyasına, Osmangazi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri tarafından destek geldi. Projenin yürütüldüğü siteden toplanan bayat ekmekler hayvan barınağına öğrenciler tarafından teslim edildi. Öğrenciler hayvan barınağını yetkililerin kontrolünde barınağı gezdiler.

 

ÇEVRE BİLİNCİ KÜÇÜK YAŞLARDA KAZANDIRILIYOR

Çevre hassasiyeti ve geri dönüşüm bilincinin küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine dikkat çeken Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Köksal Sarıcaoğlu “Dönüşüme İlkadım projemizin eğitim kısmına da daha önce katkı sağlayan öğrencilerimizin bayat ekmek konusunda verdiği bu destek bizim için çok önemli. Sitelerden topladığımız bayat ekmekler sokak hayvanlarına ulaştırılmakta, bu şekilde değerlendirilmektedir. Lütfen tüketebileceğimiz kadar ekmek satın alalım.” dedi.

 

ÖĞRENCİLER İÇİN İYİ BİR TECRÜBE…

Okul adına proje yürütücüsü olan matematik öğretmeni Hülya Kıroğlu ise,  “6A ve 6D sınıfları ile İlkadım Belediyesine destek verdiklerini, öğrencileriyle projenin eğitim kısmında da görev aldıklarını, bayat ekmeklerin siteden alınıp hayvan barınağına teslimi ve sokak hayvanları için kullanılan barınağın ziyaret edilmesinin öğrenciler için iyi tecrübe olduğunu ifade etti.

 

GERİ DÖNÜŞÜMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ.

Belediye olarak çevreye duyarlı ve geri dönüşüme hassasiyetle yaklaşan bir yönetim anlayışı sergilediklerini ifade eden  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok; “Geri dönüşüm sadece ekonomi ile ilgili değil aynı zamanda bir toplumun eğitim ve kültür seviyesinin de bir göstergesidir. Belediye olarak geri dönüşüm konusunda önemli kampanyalar yaparak gereken adımlarımızı atıyoruz.. Projemiz oldukça ilgi görüyor ve bu da bizleri memnun ediyor. Her yeni katılım yeni kazanımlar anlamına geliyor. Ambalaj atıkları, atık pil, bayat ekmekler ve özellikle atık yağlar geri dönüştürülerek birçok yeni ürün elde edilebiliyor. Bu da ham madde temini için alternatif oluşturarak ekonomik ve ekolojik anlamda büyük bir kazanç sağlıyor. Bu projeye emek veren çalışma arkadaşlarımıza ve en başta da bu projeye katılan değerli vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.