Donbas’ta 6-8 bin Ukrayna askeri kuşatma altında

Donbas’ta 6-8 bin Ukrayna askeri kuşatma altında
Doğu Ukrayna’da ateşkesin 15 Şubat’ta yürürlüğe girmesinin ardından ayrılıkçı bölge Debaltsevo’da kuşatma altında kalan 6-8 bin civarında Ukrayna askeri krize neden oldu.

Kiev askerlerin bölgeden çıkmasına izin verilmesini isterken, ayrılıkçı gruplar ağır silahlar ve mühimmatlarını bıraktıktan sonra oluşturulacak yeşil koridordan çıkış yapabileceklerini açıkladı.

Rus haber ajanslarına konuşan Donetsk Minsk Temsilcisi Denis Puşilin, “Şu an Debaltsevo bizim topraklarımız içerisinde. Biz askerler için yeşil koridor oluşturmayı öneriyoruz. Onlar silah ve mühimmatlarını bırakarak çıkabilirler...” dedi.

Debaltsevo bölgesinde ateşkese rağmen çatışmaların sonlanmadığını ifade eden Puşilin, “Burada 6-8 bin civarında Ukrayna askeri kuşatma altında. Ateş edildiği zaman yerleşim bölgelerinde karşılık veriliyor...” bilgisini paylaştı.

Lugansk bölgesi Minsk Temsilcisi Vladislav Deynego ile birlikte ortak bir bildiri yayınlayan Puşilin, Ukrayna’nın NATO üyeliğine izin verilmeyeceğini açıkladı. Kiev’in Rusya ya da NATO karşıtı herhangi bir blokta yer almasına karşı olduklarını ifade eden temsilciler, tarafsız statüsüne dönülmemesi durumunda Minsk mutabakatlarının geçersiz sayılacağı uyarısı yapıldı. Temsilciler Donbas’ta operasyon kararının da bir an önce geri çekilmesini talep etti.

Kiev ise ateşkese rağmen ayrılıkçı milis güçlerin operasyonları sürdürdüğünü iddia etti. Bölgede 31 kez roket atıldığı ve 56 kez tankların kullanıldığını ileri süren Kiev, “Düşman terörle mücadele birimlerine yönelik 112 saldırı yaptı. Askeri birliklerimiz sadece bu saldırılara karşılık vermekle yetindi.” bilgisini paylaştı. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.