DOLGU İHALESİ DEĞİL PROJE İHALESİ

DOLGU İHALESİ DEĞİL PROJE İHALESİ
Son günlerde kamuoyunda gündeme getirilen Kurupelit bölgesindeki marina ile ilgili yapılan ihalenin dolgu ihalesi olmayıp marina projesi olduğu ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yapılan ihalenin marina projesi ihalesi olduğunu açıkladı. Başkan Demir'in bu açıklamasının ardından bazı basın yayın kurumlarında çıkan haberlerin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

manset-1-037.jpg

GAZETECİLİK BU DEĞİL
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından proje ihalesi ilana çıkan Kurupelit marina inşaatı ile ilgili bu güne kadar yapılan haberlerin dolgu ihalesi olduğu yönündeydi. Oysaki yapılan ihalenin marina proje ihalesi olduğu ortaya çıktı. Olayı araştırmadan soruşturmadan yapılan bu haberlerin gazetecilik etiğiyle uzaktan yakından ilgisi olmadığı da böylece ortaya çıkmış oldu. Görevi kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilik mesleği ile bağdaşmayan bu tür haberlerin amacının ne olduğu da kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.

manset-1-020.jpeg

SEÇİLMİŞLER DE YANILDI MI?
Olayla ilgili bazı milletvekillerinin basın açıklamaları yapmaları kamuoyu tarafından olayın aslını öğrenmeden açıklama yapılması yanılmalarına yol açtı yorumlarına neden oldu. Milletvekillerinin bu tür açıklamaları yaparken ilgili bakanlıktan belge alarak belgeyi de kamuoyu ile paylaşarak açıklama yapmaları gerektiği, aksi halde bu tür yanılmalara neden olunacağı kaydedildi. Söz konusu ihale 02/10/2020 tarihinde yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.