Dolandırıcıların yeni yöntemi!

Dolandırıcıların yeni yöntemi!
Telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıkta savcı ve polis kılığında insanların parasını alan çeteler, farklı bir yöntemler de kullanıyor.

Bu kez de Kakınma Bakanlığı görevlisi kılığına giren dolandırıcılar gönderidikleri evrak karşılığında mağdurdan 490 lira para istiyor. 

Savcı kılığına girip insanları telaşlandırarak verdikleri hesaplara para yatırmalarını ya da verdikleri adreslere bırakmalarını isteyen dolandırıcılar şimdi de Kalkınma Bakanlığı görevlisi gibi kendilerini tanıtıp girişimcilere devlet desteği verdiklerini söyleyerek karşıdaki kişilerin paralarını almaya çalışıyor. Cep telefonlarına gönderdikleri kısa mesajda 'Yeni girişimciler ve mevcut işletmeler; 10 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar yararlanabileceğiniz devlet destekleri için çağrı bırakın sizi arayalım' diyerek vatandaşları aramaya başlıyorlar. Telefonun söz konusu mesajın geldiğini ve sonrasında kendisini aradıklarını belirten Ayşenur Kurt, şunlar kaydetti: “Çağrı attıktan kısa süre sonra bir bayan beni aradı. Bana Kalkınma Bakanlığı’ndan görevli olarak beni aradığını söyledi. Ben de ona ‘bir iş yeri açmayı planlıyorum nasıl destek alabilirim?’ dedim. Karşımdaki kişi anlatmaya başladı ‘biz şu an için 100 bin lira kredi açıyoruz size 50 bin lirasını almıyoruz. Diğer kalan kısmı ise 60 ay vadeyle 2 yıl geri alıyoruz. Ama Temmuz ayında KOSGEB’in kursu var, 8 günlük oraya gitmeniz gerekiyor. Hatta kursa katıldığınız her gün için size 30 lira para verecekler. Eğer siz yararlanmayı düşünüyorsanız sizin adresinizi alacağım. Sonrasında size evraklar göndereceğim. Yalnız o evraklar geldiğinde 490 lira para vermeniz gerekiyor size gelen kargocuya.’ dedi." 

Para istediklerinde şüphelendiğini ve kısa bir araştırma yaptığında bu olayın bir dolandırıcılık olduğunu öğrendiğini belirten Kurt, “Vatandaşları bu kişilere uyarmak istiyorum ve devletin kurumlarının adını kullanan bu kişilerin bir an önce yakalanmasını istiyorum. Kim bilir benim gibi kaç yüz kişiye daha bu mesajlar gitmiştir. Kim bilir ne kadar insanın parasını almışlardır.” diye konuştu.  CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.