Dolandırıcılar 'nikah şekeri' ile vatandaşı dolandırıyor

Dolandırıcılar 'nikah şekeri' ile vatandaşı dolandırıyor
Vatandaşı dolandırmak için her yolu deneyen dolandırıcıların yeni yöntemi nikah şekeri paketletme işi oldu.

İnternet üzerinden nikâh şekeri paketleme işleri veren dolandırıcılar, tanesini 30 kuruştan 3000 paket şeker kutulayanların 900 lira kazanç elde edeceğini vaat ediyor. İlk işi almak için güvence bedeli olarak 100 lira teminat bedeli isteniyor. Bu parayı yatıranlar iş gelmeyince dolandırıldığını anlıyor.

Açtıkları sahte internet siteleri üzerinden ev hanımlarına ulaşan Çetin A., Yunus Y. ve Tülay C. isimli kişiler, nikah şekeri paketleme işi yaptıklarını ve 'evinizde oturduğunuz yerden 900 lira kazanmak istemez misiniz?' diyerek iş verebileceklerini ilan ediiyor. Siparişleri zamanında teslim eden ve düzgün iş yapan kimselerin her ay bu işi alabilecekleri ve düzenli bir maaşa kavuşacaklarına dair teminat veren dolandırıcılar, ağlarına düşürdükleri kimseleri bu işi yapmaya ikna ediyor. İlk işi almaları için tek sefere mahsus 100 TL teminatı bankada Hüseyin K. isminde açılan bir hesaba yatırmalarını ve parayı yatırdıktan sonra 2 gün içeresinde işlerini adreslerine göndereceklerini belirtiyor. Gönderilen işin ise en geç bir ay içerisinde tamamlanması isteniyor.

Aylık 900 lira para kazanabilmek için söz konusu hesaba 100 lirayı yatıran kimseler, parayı yatırdıklarına dair şahıslara bilgi veriyor ve adreslerine şekerlerin gönderilmesini istiyor. Verilen süre içerisinde malzemelerin gelmemesi üzerine durumdan kuşkulanan vatandaşlar, söz konusu kişileri aradıklarında kullanılmayan bir numara anonsu ile karşılaşıyor. 

Nikah şekeri dolandırıcılarının tuzağına düşen T.D. isimli bayan, dolandırıldığını anlayınca ilgili bankaya ve emniyete gidip şikayetçi olduğunu, kendisine emniyetten son günlerde bu şekilde dolandırılan çok sayıda kimse ile karşılaşıldığı bilgisinin verildiğini aktardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.