Dolandırıcılar baltayı taşa vurdu

Dolandırıcılar baltayı taşa vurdu
Her gün farklı farklı yöntemlerle vatandaşı mağdur eden telefon dolandırıcılarının bu sefer adresi Samsunlu bir gazeteci oldu.

Ulusal bir kanalın Samsun temsilciliğini yapan gazeteci Serdar İpek, “2013 yılında Check up yaptırdığınız için 299 TL borcunuz bulunmaktadır. Bugün en geç saat 03.00'e kadar bu borcu ödemeniz gerekmektedir. Ödemez iseniz 2 bin 500 liralık haciz işlemi gerçekleştirilecek." şeklinde dolandırılmak istendi.

Serdar İpek, "212 901 07 .. " numaralı sabit hattan arandığını ifade ederek, "Sözde 'Sağlık Hizmetleri' isimli bir firmadan aradığını belirten kişi, 'İyi günler. Biz Önder Danışmanlık merkezinden arıyoruz. 2013 yılında check up yaptırdığınız için 299 TL borcunuz bulunmaktadır. Bugün en geç saat 03.00'e kadar bu borcu ödemeniz gerekmektedir." diyerek, İpek’ten ödemesini istedi. Gazeteci İpek'in, böyle bir şeyden haberi olmadığını, bu şekilde bir check up olmadığını söylemesine rağmen telefondaki kişi, ısrarla borcu olduğunu ve gün içerisinde bu borcu yatırmasını istedi. Ödenmediği taktirde ise 2 bin 500 TL olarak icraya verileceği söylenerek korkutulmaya çalışıldı.

Kendisini arayan bayanın kendisini sürekli tehdit ederek konuşma yaptığını ifade eden İpek, “Bunun bir dolandırıcılık faaliyeti olduğunu anladım. Çünkü o tarihlerde bahsedildiği gibi herhangi bir hastanede check up yaptırmadım. Biraz konuşturmak için mağdur gibi hareket ettim. Bayanın arkasından bir erkek telefona gelerek biraz daha yapıcı konuşma yaptı. Adının Hakan Doğru olduğunu söyleyen kişi, beni ikna etmek için her yolu denedi. Kredi kartımın bilgilerini almaya çalıştı. Kartımda para olmadığını söylediğimde ise borç bularak kartıma yatırmamı ve borcumu kapatmamı istedi.” diyerek dolandırıcıların kullandığı yönteme dikkat çekti.

Serdar İpek, bu konuda yapılan haberleri takip eden birisi olarak dolandırıcıların tuzağına düşmediğini dile getirerek, “Vatandaşımız, değişik sebeplerle kendilerini arayan kimselere itibar etmesin. Çünkü her gün yeni bir yöntemle vatandaşımız dolandırıcıların ağına düşüyor.” diyerek uyarıda bulundu. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.