Doktor Furtun'un cinayet sanığına müebbet hapis istemi

Doktor Furtun'un cinayet sanığına müebbet hapis istemi
SAMSUN'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan 56 yaşındaki Op. Dr. Kamil Furtun'un öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 29 yaşındaki İsmail Koyun'un müebbet hapisle yargılanması istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Yaklaşık 5 ay önce meydana gelen olayda iddiaya göre Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görev yapan Op.Dr. Kamil Furtun, hastane içinde İsmail Koyun'un silahlı saldırısına uğrayarak vücuduna isabet eden 5 kurşunla hayatını kaybetti. Şüpheli ise polis tarafından olayda kullandığı tabancayla yakalanıp gözaltına alındı. Koyun, İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken gazetecilere söylediği 'Canım sıkıldı. böyle zevklerim var abi. Hoşuma gitti ondan vurdum. Sormak istediğiniz bir şey var mı? Vatan sağolsun' ifadesiyle dikkat çekmişti. Şüpheli daha sonra çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarnafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olayın ardından Kamil Furtun'un adı çalıştığı Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'ne verildi. 

Cinayetin tutuklu sanığı İsmail Koyun için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame tamamlandı. Kasten adam öldürmek suçundan müebbet hapis cezası istenen iddianame 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk yargılamanın 18 Eylül 2015 günü yapılacağı belirtildi. Öte yandan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'Tüm dosya kapsamına göre şüphelinin olay günü önceden vermiş olduğu suç işleme kararı altında harekete geçtiği, elinde bulunan ruhsatsız tabanca ile maktülün gövde bölümüne hedef olarak 5 el ateş ettiği, göğüs sağ yana, üst iç kısmına isabet eden mermi ile oluşan yaranın ölümüne yol açtığı anlaşılmışılmıştır' ifadelerine yer verildi.

Cumhuriyet başsavcılığı tarafından tanık olarak ifadesi alınan G.K., eşi İsmail Koyun'un çalışmadığı zamanlarda olay yeri hastanenin bahçesinde vakit geçirdiğini, maktülden hiç bahsetmediğini, olay günü sabah 09.30 sıralarında evden ayrıldığını belirterek saat 16.00 sıralarında cep telefonu hattı aracılığıyla görüştüklerini kendisine başının büyük sıkıntıda olduğunu söylediğini anlattı. 

Şüphelinin babası M.K. ise İsmail Koyun'un maktül dahil herhangi bir doktorla ya da sağlık çalışanıyla herhangi bir sorununun bulunmadığını belirtti.  (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.