DOKAP'TAN 358 MİLYON LİRALIK HİBE

DOKAP'TAN 358 MİLYON LİRALIK HİBE
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende hayvansal üretim ve tarımsal ekonomik yatırımlar konuşuldu

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen tören Vali İbrahim Şahin, Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, Prof. Yusuf Demir , Samsun Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Rasim Kaplan’ın katılımıyla gerçekleşti.

257 ARICIYA HİBE DESTEĞİ VERİLDİ
Arı yetiştiricilerinin polen üretebilmesi amacıyla verilen destek kapsamında 2467 adet polen tuzaklı arı kovanı, 4222 adet polen kapanı, 59 adet mini dondurucu, 8 adet polen kurutma makinesi ve 7 adet polen ayıklama makinesi dağıtıldı.

358 MİLYON LİRALIK HİBE
Söz alan Samsun İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Nail Kırmacı, Bakanlığımız Samsun İline bitkisel üretim, hayvansal üretim ve tarımsal ekonomik yatırımlar için 358 milyon lira hibe desteği sağladı. Bugün ise burada DOKAP tarafından karşılanan Arıcılığın Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi ile 514 bin liralık bir hibe desteği sağlanacaktır” dedi.

BAL ÜRETİMİNİN DÜŞMESİNDE TERÖR ETKİLİ
AK Parti Samsun Milletvekilli Hasan Basri Kurt , Bal üretimimiz de biraz düşüş var şuan dünyada ikinci sıradayız ve bunu daha da ilerletmemiz gerek diyerek bal üretiminin önemini vurguladı. Ve bal üretimin düşmesinde Doğu ve Güney Doğu Bölgesi’ndeki terör olaylarının etkili olduğunu, üretimin kısa sürece daha çok artacağını belirtti.

PLAKETLER SAHİPLERİNİ BULDU
Bütün bu konuşmaların ardından çiftçilere plaket verildi. Plaket töreninin bitiminde proje kapsamındaki hibe ürünler sahiplerini buldu. Emrah ŞAHİN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.