DOĞUYA AÇILAN İKİNCİ KAPI

DOĞUYA AÇILAN İKİNCİ KAPI
Tekkeköy’ün doğu yönüne açılan ikinci kapısı durumundaki cadde açılıyor

Tekkeköy Belediyesi ilçenin doğu yönüne doğru açılan ikinci kapısı durumunda bulunan Çay Mahallesindeki ana cadde imar yolunun açılmasına yönelik çalışmaları başlattı.

Tekkeköy’ün doğu yönüne doğru açılan ikinci önemli bağlantı yolu durumunda olan ana cadde imar yolunun açılmasıyla ilgili çalışmalar Tekkeköy Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin koordinesinde başlatıldı. İlçe merkezi Tekkeköy çay mahallesinde bulunan imar yolunun açılmasının ardından ikinci bir alternatif ana cadde ile doğu yönündeki birçok mahalleye bağlanacak.

Tekkeköy İmar yoları ile farklı alanlara doğru büyüyor

Kentin dört bir yanında imar yollarının açılması ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğine dikkat çeken Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Bir yerin gelişmesindeki en önemli etmenlerden birisi de imar yollarının açılmasıdır. Yeni açılan imar yolarının hemen yanı başına binalar yapılmaya başlamasıyla bir de bakmışsınız ki yeni bir yaşam alanı ortaya çıkı vermiş. Bu mantık çerçevesinde ilçemizdeki imar yollarının açılması konusu üzerinde önemle duruyoruz. Taleplere ve bölgenin genel durumuna gelişimine paralel olarak hareket ederek hemen gerekli çalışmaları başlatıyor ve yol medeniyettir anlayışıyla tek tek imar yollarımızı açıyoruz. Tekkeköy diğer merkez ilçelere kıyasla daha çok ham arazilere sahip. Üç buçuk yıl içerisinde ilçemizin dört bir yanında yeni imar yolları açarak Tekkeköy’ün yapılaşmasını ve farklı alalara doğru gelişmesine öncü olduk. İmar yolu açmak mevcut var olan yollara kıyasla daha maliyetli, uzun soluklu ve fazla emek isteyen bir çalışma. Zemin sıkılaştırması, yağmur suyu, içme suyu, kanalizasyon, aydınlatma, doğalgaz, iletişim hatları gibi çalışmalarla koordineli hareket edip her çalışmanın ardından üst yapı çalışmalarını gerçekleştirilmesi gerekiyor” dedi.

Yeni bir cadde açılıyor

Çay mahallesinde yeni ve önemli bir ana caddenin açılması konusunda çalışmaların başladığına değinen Başkan Togar, “ İlçemiz merkezindeki yolumuzu kaldırımı, meydanı, çevre düzenlemesi, peyzajı ile tek şerit haline dönüştürmemizin ardından doğu istikametine devam eden yolumuzun devamı olan veya geri dönüşü ile ikinci bir alternatifi olarak gördüğümüz Çay mahallemizdeki ana caddemizi açıyoruz. Yol istikameti üzerinde bulunan derenin üzerine bir adet köprü yapılması ve yaklaşık 700 metrelik imar yolunun açılması ile doğu yönünde her manada büyük bir rahatlama olacak. Bu yönde Belediyeler kanunu öncesi belde olan Aşağıçinik ve Büyüklü ile onlarca mahallemiz yer alıyor. Bu yeni yolumuz ilçemizin doğu yönündeki birçok mahallesine açılan ikinci bir alternatif caddesi olacak. Yine sanayinin bulunduğu Çay mahallemizdeki mevcut yolumuz bu yeni yolun açılması ile önemli ölçüde feraha kavuşacak ve yoğunluk ile karmaşa ortadan kalkmış olacak” şeklinde konuştu.  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.