Doğuma Hazırlık Eğitimi'

Doğuma Hazırlık Eğitimi'
Büyük Anadolu Doğum Okulu'ndan anne adaylarına ''Doğuma Hazırlık Eğitimi''

Büyük Anadolu Doğum Okulu anne adaylarını gebelik ve doğum anına ilişkin gerçekçi bilgilerle korkuları ve kaygıları konusunda hem destekleyerek hem de eğiterek, doğum tercihlerini özgürce yapmalarını sağlamak amacıyla Doğuma Hazırlık Eğitimleri başladı.

Büyük Anadolu  Doğum Okulu 2 hafta sürecek şekilde anne adaylarına “Doğuma Hazırlık Eğitimi” veriliyor. 

Eğitimlerde psikolog ve diyetisyenle birlikte Büyük Anadolu Hastanesi kadın doğum uzmanları ve yenidoğan hemşiresi yer alacak. 2 hafta sürecek olan Doğuma Hazırlık Eğitiminin Ekim ayı programında Büyük Anadolu Hastanesi kadın doğum doktorlarından Op. Dr. Bülent Sürücü ve Op. Dr. Özge Piri Mantar yer aldı.

Eğitimin ilk gününde bebeğin anne karnındaki gelişim aşamalarını anlatan Op. Dr. Bülent Sürücü, gebelikte annenin solunum, kalp damar, üreme ve sindirim sisteminde ne gibi değişiklerin meydana geleceğini ve bu süreçte neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgiler verdi.

Gebelik süresince kadının vücudunda bir dizi yapısal, işlevsel ve psikolojik değişiklik meydana geldiğini belirten Op. Dr. Bülent Sürücü; “Özellikle ilk gebeliğini yaşayan anne adaylarında doğum sonrası dönemin belirsizliği sürece ve sonuca yönelik korku oluşturuyor. Gebeliğin oluşumunda başlayarak annede meydana gelen fizyolojik ve psikolojik değişikler, günlük yaşam gereksinimleri gibi bir çok nedenler meydana geliyor” dedi.

Gebeliğin var olan yaşam döngüsü içerisinde ayrıca ele alınması gereken bir süreç olduğuna değinen Uzm. Psk. Selin Pekşen ise,” Eğitime gebelikte görülen psikolojik değişikler ve çözüm önerilerini anlatarak bu ve benzeri eğitimlerde babanın da sürece dahil edilmesi annenin duygusal olarak desteklenmesinde önemlidir. Anne bu süreçte depresif duygulanımdan korunmak ister çünkü olumsuz yaşantıların bebeğe zarar vereceği yönünde içgüdüsel bir farkındalığa sahiptir. Dolayısıyla, eş ve sosyal çevresinden duygu durumunu yüksek tutması için özel davranmasını bekler” diye konuştu.

Doğuma Hazırlık Eğitimi 1- 13 Ekim tarihleri arasında 7 gün boyunca 15’er kişilik gruplar halinde ayrıntılı içerikle anne adaylarının bilinçli bir şekilde doğuma hazırlanmasını hedefleyip program sonunda katılımcılara sertifika verileceğini acıkladılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.