Doğtaş, Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını açtı

Doğtaş, Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasını açtı
ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ndeki fabrikasında üretim yapan Doğtaş Mobilya, Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazalarından biri olma özelliğine sahip Doğtaş Exclusive Amsterdam mağazasını, görkemli törenle açtı.

Doğtaş, uluslararası alandaki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Geçen yıl dünyanın birçok farklı noktasında mağazalar açan Doğtaş, şimdi de 2 bin 500 metrekare alanıyla Avrupa'nın en büyük Türk mobilya mağazasının açılışını Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da gerçekleştirdi. Yıl sonuna kadar yurtdışında 25 yeni mağaza daha açarak toplam 94 satış noktasına ulaşmayı hedeflediklerini söyleyen Doğtaş Genel Müdürü Hulusi Acar, "Doğtaş yurtiçi ve yurt dışında yer alan 200'ün üzerinde satış noktasıyla Türk mobilya sektörünün en önemli oyuncularından biri. 2015 yılında yurtdışındaki gücümüzü daha da artıracağız. 2015 sonuna kadar ihracatta yüzde 20 civarında büyüyerek yurtdışı ciromuzu 28 milyon doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Amacımız markamızın 50'inci yılında Doğtaş'ı dünya markası olarak konumlamak" dedi.

Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Arap Yarımadası'na dünyanın dört bir yanında mağazalar açan Doğtaş, 2014 yılında ihracat rakamını yüzde 17 artırarak bu yıl da Türkiye'nin en başarılı ihracatçıları arasında yer aldı. Stratejik olarak öncelik verdiği pazarlarda büyümeye devam edecek olan markanın, Amsterdam mağazasının ardından Viyana, Zürih, Londra ve Köln'de yeni mağaza açılışlarına hazırlandığı bildirildi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.