Doğan İzci, Oscar için Amerika'ya gitti

Doğan İzci, Oscar için Amerika'ya gitti
13 yaşındaki Yozgatlı Doğan İzci’nin sinema serüveni şimdi de Oscar yolculuğuyla devam ediyor...

Başrol oynadığı “Sivas” filmi ile hayatı bir anda değişen 13 yaşındaki Yozgatlı Doğan İzci’nin sinema serüveni şimdi de Oscar yolculuğuyla devam ediyor.

Kaan Müjdeci’nin yazıp yönettiği “Sivas”ın yabancı dilde en iyi film kategorisinde Türkiye’nin Oscar adayı olarak seçilmesi üzerine Doğan İzci, filmin tanıtımı için önceki gün ABD’ye gitmek üzere babası Nedim İzci ile birlikte Ankara’ya hareket etti.
Yerköylü İzci Ailesi’nin 6 çocuğundan 5’incisi olan Doğan, Oscar ödülünü Yozgat’a getirmek istediğini belirtti ve duygularını “Çok heyecanlıyım, ayrıca ülkemizi Amerika’da temsil edecek olmaktan da son derece mutluyum. İnşallah ödülü alacağız, Yozgat’a getireceğiz” diye ifade etti. Baba Nedim İzci de “Sivas” filmi için oğluna teklif geldiğinde Amerika’ya kadar uzanan bir başarıyı aklının ucundan dahi geçirmediğini söyledi. Oğlu ile birlikte Amerika’da Türkiye’yi temsil edecek olmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren İzci, “İnşallah Amerika’dan hayırlı haberlerle dönmek istiyoruz. Oğlumun elde ettiği bu başarıyı hayal dahi edemezdik. Allah oralardan boş döndürmesin. Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız” dedi.
Oğlu ve eşini arkalarından su dökerek Amerika’ya yolcu eden Yurdagül İzci, “Güle güle gidip güle güle gelsinler. Sonrasında da inşallah Oscar Ödülü yolunda başarıyla dönsünler. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Allah emeklerini boşa çıkarmasın” diye konuştu. Habertürk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.