Doğalgazda Ciddi İndirim Yapılacak

Doğalgazda Ciddi İndirim Yapılacak
İran ve Rusya ile olan tahkim sürecini hatırlatan Enerji Bakanı, “Süreç kışa kadar tamamlanmasa da doğalgazda ciddi indirim yapılacak” dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, kış gelmeden doğalgazda ciddi bir indirim yapılacağının müjdesini verdi. Bakan Albayrak, katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi:
HALKA YANSIYACAK: Yüksek fiyatlar döneminde tahkimlik olduğumuz İran ile süreç neticelendi ama hâlâ rakamda mutabık kalınarak yansıtılması ve geri ödenmesiyle ilgili süreç tamamlanmadı. Bu süreç, kışa kadar tamamlanmasa bile biz halkımıza ciddi bir indirim olarak bunu yansıtacağız. Ancak oran henüz kesinleşmedi. Çeşitli alternatif ve oranlar var. Maksimum ne kadar yapabiliriz, bunun sürekliliğini nasıl sağlayabiliriz?
HIZLI HAREKET EDECEĞİZ: Son birkaç aydır uygulanan para politikalarıyla ilgili gerek Merkez Bankası, gerek Hazine ve ilişkili kurumlarımız çok ciddi adımlar atmaya başladı. Döviz rezervleriyle alakalı olarak, para piyasasındaki likiditenin daha da bollaştırılmasıyla önemli adımlar atmaya başlanmıştı. Bu süreç Türkiye'de kısa sürede çözülüp, resmin netleşmesi ve demokrasinin güçlenmesine dayalı bir neticenin ortaya çıkmasıyla daha da hızlanacaktır. Türkiye için çok önemli olduğunu düşündüğüm, 'ulusal varlık fonu'nun da ortaya çıkmasıyla yatırım ortamının iyileşeceğini düşünüyorum.
EKONOMİDE RİSK GÖRMÜYORUM: Yatırımcı iyi ve kötü senaryo alternatiflerine göre Türkiye nerede ve ne noktada diye bakar. Nedir bu? Bütçe disiplini, ihracat-ithalat performansı, borç stoku ve piyasaya pozitif düzenlemeler ile ilgili oluşturacağınız iklimdir. Türkiye bu kriterlere göre zaten iyi bir noktada. Ekonomide kendi dinamikleri içerisinde bir risk görmüyorum.
KRİTİK NOKTALARIN ELEKTRİĞİNİ KESTİK
Darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye'deki bütün kritik noktaların elektriğinin kesildiğini açıklayan Albayrak, bakanlıktaki yetkililerle koordineli bir şekilde önemli adımlar attıklarını anlattı. Albayrak, "O gece önemli üslerin elektriğini kestik. Üzerimizden geçtiler ama bizi göremediler. Sonuçta elektrik sistemiyle alakalı yaşanabilecek sıkıntı birçok müdahaleye de olumsuz etki edebilirdi" dedi. Albayrak, S&P'nin not indirimini "Fazla bir ehemmiyeti yok" diye değerlendirdi. Sabah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.