Doğal Probiyotikler Nelerdir?

Probiyotiklerin bağırsak sağlığındaki önemini artık biliyoruz. Peki probiyotikleri doğal olarak hangi besinlerden alabiliriz?
Probiyotikler, sağlıklı bir bağırsak florasının korunmasına katkı sağlayan canlı mikroorganizmalardır. Yararlı ve toksik olan bakteriler midede bol miktarda bulunur. Probiyotikler, kötü bakterileri uzak tutan ve bağırsak sağlığının korunmasını sağlayan yaralı bakterilerdir.

Ayrıca, faydalı bakteriler bağırsak astarını kaplar ve sızdırmaz hale getirerek onun sağlam ve seçici olarak geçirgen tutar. Yüksek miktarda probiyotik bakteri içeren dengeli bir bağırsak mikrobiyomu olduğunda, sindirim sistemi sağlıklı olur ve aynı zamanda cilt temiz ve bağışıklık sistemi güçlü olur. 

Bağırsak mikrobiyomu, yiyecek seçimlerinden güçlü bir şekilde etkilenir.  Günlük diyete daha fazla probiyotik açısından zengin yiyecekleri dahil ederek kolay bir şekilde desteklenebilir. 
Probiyotik besinler sindirim sistemi ve tüm vücut için oldukça faydalı gıdalar arasında yer almaktadır. Tarhana mayalanarak elde edildiği için probiyotik özelliği olan besinler arasında ilk sıralarda gelmektedir. Vitamin ve mineraller açısından zengindir ve oldukça besleyicidir. Tarhana çorbası, bağışıklık sistemini güçlendirir ve tokluk hissini artırır. Aynı zamanda kolesterolü düşürmeye ve mide asidini düzenlemeye yardımcı olur. Tarhananın probiyotik değerleri yüksek olduğu için son derece sağlıklı bir gıdadır. Bu sebeple düzenli olarak ev yapımı tarhana çorbası tüketmek, sindirim sistemi için faydalı olmaktadır. 100 gram tarhana çorbasında 60 kalori, 4.99 gram karbonhidrat, 2.3 gram protein, 3.29 gram yağ ve 0.56 gram lif bulunmaktadır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğba Tonya Arşivi
SON YAZILAR