DOĞAL AFETLERE DİKKAT ÇEKTİLER

DOĞAL AFETLERE DİKKAT ÇEKTİLER
Havza'da AFAD tarafından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yürütülen "Afetlere Hazırlık Yılı" çalışmaları kapsamında "Afetlere Hazır Ol" ve "Afet Risklerini Anlamak" temalı sunumlar gerçekleştirildi.

Kaymakam Metin Yılmaz, Havza Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleşen sunum öncesi yaptığı konuşmada, 17 Ağustos Depremi'nin yıl dönümünde böyle bir etkinliğin önemli olduğunu belirtti. Yılmaz, "17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nde hayatını kaybedenleri rahmetle anıyoruz. Afetler etkilerini insan hayatında açtıkları yaralar ile uzun yıllar sürdürüyor. Afetlere hazır olmalı ve hayatta kalma şansımızı artırmalıyız. Sadece bireysel değil kurumsal ve toplumsal olarak afet ve afetten korunma bilincinin oluşması önemli." dedi. AFAD Samsun İl Müdürü Levent Uçarlı yapılan çalışmaların amacının afete dirençli bir Türkiye oluşturmak için toplumda önlem alma kültürünü yerleştirmek ve vatandaşların afetlerde güvende kalabilmelerini sağlamak olduğunu belirtti. Konuşmanın ardından AFAD görevlileri Jeoloji Mühendisi Emre Coşkunlu, İnşaat Mühendisi Erkin Tekin ile Arama ve Kurtarma Teknisyeni Turgay Kesim tarafından "Afetlere Hazır Ol" ve "Afet Risklerini Anlamak" temalı sunum yapıldı.

havza-2-001.jpg

Yaşanan afetlerin yüzde 58'sini teşkil ediyor
Yapılan sunumda afet, afetin tanımı, afet çeşitleri, afette korunma, ilimizde yaşanan afetler, AFAD'ın görevleri ve alınacak önemleri hakkında bilgiler verildi. Sunumda 1943 Ladik depreminde 2 bin 800 kişinin hayatını kaybettiğini ve bunların 426'sının Havza'dan olduğu belirtilirken depremlerin yaşanan afetlerin yüzde 58'sini teşkil ettiğine işaret edildi. Toplantıya, Kaymakam Yılmaz'ın yanı sıra Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, AFAD Samsun İl Müdürü Levent Uçarlı ve resmi kurum amirleri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.