DOĞA İÇİN TEMA VAKFI VE İSABET OKULLARI İŞBİRLİĞİ

DOĞA İÇİN TEMA VAKFI VE İSABET OKULLARI İŞBİRLİĞİ
Doğa gönüllüsü Samsun İlkadım Özel İsabet İlkokulu öğrencileri TEMA Vakfına gönüllü olduklarını hatırlatan TEMA Vakfı Samsun İl Temsilcisi Leman Özay," Doğaya karşı duyarlılıklarından dolayı İsabet Okullarını tebrik ediyorum" dedi.

TEMA Vakfı, 25 yıldır toprak odaklı çalışmaların yansıra, başta çocuklar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine doğa eğitimleri verildiğini vurgulayan Özay,"  Bu bağlamda, Milli Eğitim Bakanlığı ile TEMA Vakfının yaptığı işbirliği kapsamında her yıl okul öncesinden lise eğitimine kadar her yaştan yaklaşık 70 bin çocuğumuzun katılımıyla doğa eğitimleri gerçekleştirilmektedir. Samsun’da da 55 okulda bin 300 öğrenciye doğa eğitimleri verilmektedir" dedi.

İSABET OKULLARI TEMA GÖNÜLLÜSÜ OLDU
Ayrıca gönüllü olan İsabet Okulu öğrenci ve öğretmenlerine TEMA Vakfı adına kimlik kartlarını ve rozetlerini takdim ettiğini dile getiren Özay,"TEMA Vakfı yürüttüğü Ağaç Kardeşliği Projesi ile  50 ilde, 5 bin 400 çocuğa ulaşıyor. Proje kapsamında TEMA Vakfının gönderdiği tohum, toprak, saksı vb eğitim materyalleri kullanılarak doğa eğitimleri veriliyor. Çocuklar kendi tohumlarından kendi fidanlarını yetiştirme imkanı  buluyor. Yetiştirilen fidanlardan TEMA Ağaç Kardeşliği Ormanı oluşturulacaktır" diye konuştu.

TEK ÖZEL OKUL OLMAK BİZİM İÇİN AYRICALIK
İlkadım İsabet İlkokulu müdürü Erol Olçay, TEMA doğa eğitimleri uygulamaları ile ekolojik okuryazara bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Samsun’da Ağaç Kardeşliği Projesi’ni uygulayan üç okuldan tek özel okul olmanın gururunu ve sorumluluğunu taşıyoruz” dedi. Köksal ÖNER

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.