DİYETTE ÇİĞKÖFTE

DİYETTE ÇİĞKÖFTE
Diyetisyen Damancıoğlu: Diyet uygulayanlar da çiğköfte tüketebilir

SAMSUN’da Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, diyet uygulayan kişilerin de çiğköfte tüketmelerinin mümkün olduğunu belirterek, "Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğköfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar" dedi.

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı İrem Damancıoğlu, içeriğinde ince bulgur, domates, biber salçası, zeytinyağı ve baharatların yer aldığı çiğköftenin Türkiye'de sıkça tüketilen soğuk mezelerden biri olduğunu söyleyerek, çiğköftenin kilo aldırıp aldırmadığının hep merak konusu olduğunu dile getirdi. Çiğköftenin içindeki baharat ve yağ oranının makul seviyede tutulduğu müddetçe kilo alınımına yol açmayacağını ifade eden Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Damancıoğlu, "Normal standartlarda hazırlanıp tüketilen bir porsiyon çiğköfte yaklaşık olarak 400 kalori ihtiva eder. Bu oldukça yüksek bir değerdir, bu nedenle kendinize hakim olup sınırlı sayıda çiğköfte tüketmeye çalışılmalıdır" diye konuştu.

Diyet uygulayan kişilerin de çiğköfte tüketmelerinin mümkün olduğunu kaydeden Damancıoğlu, "Ara öğünlerde tüketilen 2-3 adet çiğköfte, iyi bir tercih olabilir. Yapımında kullanılan bulgurun lif içeriği yüksek olması sebebiyle kan şekerini dengeler ve sindirim sisteminin çalışmasına katkı sağlar. Limon, acı ve baharatların metabolizma üzerindeki olumlu etkilerinden de faydalanılabilir" dedi. 

Çiğköfte yapımında kullanılan biber ve maydanozun, içerdiği yüksek C vitamini sayesinde vücut direncini artırdığını söyleyen İrem Damancıoğlu, "Ancak dengeli beslenme kuralları düşünüldüğünde diğer tüm besinler gibi çiğköfte tüketimini de abartmamakta fayda var. Çiğköftenin lavaşla beraber değil de marulla tüketilmesi fazla miktarda karbonhidrat alımının da önüne geçer. Çiğköfte alırken ise kalite belgelerine sahip, yapım ve saklama koşullarına dikkat edilen, güvenilir yerlerin tercih edilmesi daha sağlıklı olacaktır" diye konuştu.  DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.