DİYANET SENDİKALARI NE İŞ YAPARLAR?

Samsun ilimizde şubeleri bulunan Diyanet Sendikalarını değerlendirmeden genel bir bilgi vermekte fayda mülahaza görüyorum

Diyanet Sen toplam üye sayısı 77 553,Türk Diyanet Vakıf Sen 13 914,Diva Sen 6429,Din Bir Sen 4519,Dives 509,Bağımsız Diyanet Sen 344,Tüm Diyanet Sen 163,Hak Bir Sen 159,Din Gön Sen 13

Eksen Diyanet Sen 15,Avrasya Diyanet Vakıf Sen 238,Vefa Sen 372,Diyanet Hak Sen 406,Din Büro SEN 194,Din Gönüllüleri Sen 108,Tekbir Sen 102,Öz Diyanet SEN 35.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde ki Kamu çalışanları bu sendikaların üyesi olabiliyor. Bu alanda Diyanet Sen en fazla üyesi olduğu için de yetkili sendika konumunda bulunuyor.

On yedi sendika Diyanet ve vakıf çalışanları için kurulmuş ve faaliyette bulunuyor. Ben bu yazımda ne yaptıkları ne gibi çalışmalar yaptıklarını ve ne yapması gerektiğini dillendirmek istiyorum. Ümmetin derdiyle ve Müslümanların sorunlarıyla ne kadar ilgileniyorlar ve ne kadar duyarlıdırlar.

Öncelikle diyebilirsiniz ki az üyesi olanları bile yazmışsınız diyeceksiniz ben bir arkadaşımızın iradesini ve kararını hafife alamam, saygı duyarım. Biz zahire hükmederiz kalplerde gizli olanı ancak rabbim bilir. Niye çoğaldılar veya bu kadar niye bölündüler demek de haklısınız. ÇOĞUNLUKLA genel kurullarda yaşanan nefsanî davranışlar ister istemez kırgınlıklara ve ayrılmalara sebep oluyor.

Doğal olarak sendikaların anayasa çerçevesinde tüzükleri var. Mensuplarının özlük haklarını korumak ve geliştirmek birinci görevleridir. Tüzüklerinde belki birçok yeni düzenlemeye ihtiyaç var.

Sivil Toplum Kuruluşları olarak milletimizin bunca sosyal sıkıntıları ve ümmetin dertleri bu kadar derinleşmişken çok hantal ve olaylara kayıtsız kaldıklarını görmek beni çok üzüyor. Sendikalar amaç değil araçtırlar. Rutin hale gelmiş kolay ve ucuz çalışmalarla vakit geçirmek ve çalışma yapılıyormuş gibi bunu da çalışmalardan saymak abesle iştigaldir.

İmam hatiplik mesleği Peygamber efendimiz (as) nin bizzat icra ettiği bir iştir ve varisleride bugün mihrabın görevlileridir. Öyleyse yük ağırdır. Bu anlamda binlerce meslektaş bir araya gelinmiş ve bir örgüt olunmuştur. Bu güç neye kullanılmaktadır sadece maaşları artırmak adına dünya kaygısından başka bir kaygısı olmalı değil mi?

Samsun olarak bakarsak yetkili sendika Diyanet Sen 2 şube diğerleri (Diva SEN, Din Bir Sen, ve Türk Diyanet Vakıf Sen )faaliyette bulunmaktadır. Dört yüz üyeye ulaşan bir sendika şube olabiliyor. Daha fazlası olmanın bir sıkıntısı yok. Ciddi bir güç oluşmuştur ve hayırlı ve lüzumlu hizmetlere harcamalar yapılmalıdır.

Çocuklara verilip sevinecekleri kıldırgıcık eşyalar üyelere dağıtılıp israf yapılmamalıdır. Ayrıca daire memurlarına amirlere yaranmak ve yalakalık uğruna bu dönemde bari en azından vazgeçilmeli ve ezberler bozulmalıdır.

Diyanet Sendikaları ve çalışanları garip gurebanın ve fakir fukaranın yanında olmalıdır. Samsun ilimizin yetimleri bizim yetimlerimizdir. Yetimlere yönelik çok ciddi bir sahiplenme gerekmektedir. Sendikalar bu anlamda birlikte hareket etmelidirler. Yönetimleri ayda bir de olsa bir araya gelmeli ve ümmetin sıkıntılarını istişare etmelidir.

Ama yok sen benim üyemi aldın vay sen bana üyeydin neden çıktınlar küslük sebebi oluyorsa üyelere takvim, kalem vs çocuk hediyeleri verip gülünç duruma düşmeyelim. Bizlerin hediye almaya değil vermeye sorumluluğumuz vardır.

Çarşambalı şehidimizin ve tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun..

 

.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Cemal Özdemir Arşivi
SON YAZILAR