DIŞ GÜÇLERİN GÖZÜ VATANIMIZDA

DIŞ GÜÇLERİN GÖZÜ VATANIMIZDA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimine karşı vatandaşları meydanlara davet etmesi üzerine başlayan Milli İrade Nöbetleri 10. Gün olmasına rağmen iman gücüyle devam ediyor

Rize Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar milletin iradesini, Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü olduğunu, vatanımızın uğrunda ne canlar feda edilerek kazanıldığını ortaya koyuyor. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, milletin değerleriyle birbirine sımsıkı bağlı olduğunu, birinci dünya savaşı sırasında ve Çanakkale de bunun birçok örneğinin tarih sayfalarında yerini aldığını ifade etti.

MİLLİ İRADE NÖBETİ
Milli İrade Nöbetleri 10. gününde 4 ayrı ilçeyi heyetle birlikte ziyaret eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ilçelerde birer konuşma gerçekleştirdi. Başkan Kasap konuşmasında: Bu yaşananların çeşitli sebepleri var. Özellikle ülkemizin son zamanlarda hızla gelişmesi, gün geçtikçe büyümesi, ekonomisinin güçlenmesi birilerini oldukça rahatsız etmiştir. Dış güçler günümüzde artık bir ülkenin toprağına göz koyduklarında topla tüfekle savaşmak yerine o ülkedeki iş birlikçilerini kullanarak amaçlarına ulaşmak istiyorlar. Komşu ülkelerimizin düşmüş oldukları duruma bizleri de çekmek istediler fakat Sayın Cumhurbaşkanımız sizlerle birlikte buna imkân vermedi ve amaçlarına ulaşamadılar. Ülke olarak kritik bir süreçten geçmekteyiz ve tehlike daha tam anlamıyla geçmiş değil. Bu nedenle Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar meydanlarımızı boş bırakmayacağız. Unutmayın ki Allah bizimledir” dedi.

RİZE' DE NÖBETE DEVAM
Rize’de milli irade ve demokrasi nöbeti Cumhuriyet Meydanı’nda devam ederken AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı'dan oluşan heyet Pazar Hemşin, Pazar Merkez, Çamlıhemşin ve Ardeşen ilçesinde nöbet tutan vatandaşlarla bir araya geldiler. İlçe merkezlerinde devam eden milli irade ve demokrasi nöbetinde vatandaşlara seslenen konuşmacılardan Ak Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Ankara’dan yeni döndüğünü ve Rizelilere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamı getirdiğini ve kendisinin dünden daha da güçlü olduğunu ve görevinin başında olduğunu söyledi. Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı ise konuşmasında: Sizler yani bu Milletimiz olmasaydı, Cumhurbaşkanımızın sesine kulak verilmeseydi bugün gözü dönmüş hainler milletimize çok ağır darbe vurmuş olacak ve ülkemizi bölmeye çalışacaklardı. Sizler birlik beraberliği bu gün burada göründüğü üzere parti ayrımı yapmadan ortaya koymuş tek yürek oldunuz ve bu gözü dönmüşlere bir ders verdiniz. Özellikle son 3 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımız FETO ile ilgili açıklamalar yapmıştır. Genel Kurmay Başkanımızın yaverinin söylemiş olduklarını duyunca Cumhurbaşkanımızın FETO ile ilgili az bile söylemiş olduğunu anlamaktayız. Cumhurbaşkanımıza defalarca suikast girişiminde bulundular ve son olarak darbeye kalkıştılar fakat bunu başaramadılar. Çünkü onlar bu milleti hesaba katmamışlardı. Sizler gereken cevabı o kişilere verdiniz. Hepinizden Allah razı olsun’ dedi.

4 ayrı ilçeye gerçekleştirmiş oldukları ziyaretlerin ardından tekrar Rize Merkeze dönen heyet sabaha kadar burada da vatandaşlarla bir arada olmaya devam etti. Milli İrade Nöbeti çerçevesinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ta Cumhuriyet Meydanına gelerek vatandaşların yanında yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.