Din görevlileri yemekte bir araya geldi

Din görevlileri yemekte bir araya geldi
Terme Belediyesi, Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Terme’de görev yapan din görevlilerine yemek verdi.

Terme Belediyesi, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçede görev yapan din görevlilerinin onuruna yemekli bir program düzenledi. Ulusoy Tesislerinde gerçekleşen programa Belediye Başkanı Şenol Kul, ilçe müftüsü Recep Apaydın, diyanette görev yapan ve emekli olan din görevlileri ve aileleri katıldı.

 

APAYDIN’DAN TEŞEKKÜR

Din görevlilerinin hatırlanmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Terme İlçe Müftüsü Recep Apaydın, “Camiler birleştirendir, insanların ahlaki prensiplerinin sağlandığı Allah'ın kullarını misafir ettiği kutsal mekanlardır. İmam ve Hatipler vatandaşlara yol gösteren, önder olan insanlardır. Bizler Din Görevlileri olarak milletimizin dirliği ve selameti için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz din adına hangi hizmeti yaptıysak, halkın yararına hangi hizmeti planladıysak her zaman belediye başkanımız yanımızda olarak bize destek verdi. Kendisini her zaman yanımızda gördük. Allah kendisinden ve tüm hayırseverlerden razı olsun” dedi.

 

DESTEĞE DEVAM EDECEĞİZ

Camilerin bir ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile maneviyatı güçlendiren güzide mekanlar olduğunu belirten Başkan Kul, "Camiler, Allah’a ibadetlerin topluca yapıldığı, kardeşlik duygularının, sevgi ve saygının güçlendiği kutsal yerlerdir. Cami ve din görevlileri ayrılmaz bir bütündür. Bizde camilerimiz için imkanlarımız ölçüsünde her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Bundan sonraki görevinizde de başarılar diliyorum. Hepinizin bu önemli gününü kutluyorum” diye konuştu.

 

Programda ayrıca emekli din görevlileri tecrübe ve yaşadıkları olayları paylaştı. Yapılan duaların ardından program sona erdi.

Onur Özsoy

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.