DİLLERİNE DİKKAT ETSİNLER!

DİLLERİNE DİKKAT ETSİNLER!
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Samsun'da yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Ağrı'daki çatışma ile ilgili iddiaları için...

 "Özellikle seçim arifesinde sayın Demirtaş ve bütün HDP'li arkadaşların da kullandıkları dillerine ciddi şekilde dikkat etmelerini tavsiye ederim. Bu fevkalade uydurma, son derece yanlış, son derece yakışıksız bir değerlendirmedir. Allah korumuş daha kötü şeyler olabilirdi" dedi. 

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, Ordu'da katılacağı programlara katılmak üzere bugün tarifeli uçakla Samsun Çarşamba Havalimanı'na geldi. Uçaktan indikten sonra apronda karşılanan Kurtulmuş, çıkışta basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Dün Ağrı'da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, önceden hazırlanmış, sahte bir kurgu operasyon vardı" sözleri ile ilgili sorduğu soruya Kurtulmuş şöyle cevap verdi:

"Bu son derece çirkin fevkalade yanlış bir değerlendirmedir. Orada Allah korusun çok büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü anlaşılıyor gelen bilgiler çerçevesinde. Böyle bir şeyin gündeme getirilmesi, böyle bir sözün sarf edilmesi bile son derece yakışıksızdır, son derece çirkindir. Biz istiyoruz ki Türkiye'de artık hiçbir yerde silahlar ateşlenmesin. Hiçbir yerde artık terörün diliyle savaşın diliyle konuşulmasın. Ama maalesef buna karşı çıkanlar, bir takım provokasyon yapanlar olacak. Bunu da biliyoruz. Yani bu barış sürecinin tamamlanması Türkiye’nin ayaklarındaki prangalarından kurtulması demektir. Bunu istemeyen içerden ve dışarıdan bir takım unsurların olacağını biliyoruz. Bu tür provokasyonlar olabilir ama burada herkesin sağduyu ile davranması lazım. Özellikle seçim arifesinde Sayın Demirtaş ve bütün HDP’li arkadaşların da kullandıkları dillerine ciddi şekilde dikkat etmelerini tavsiye ederim. Bu fevkalade uydurma, son derece yanlış, son derece yakışıksız bir değerlendirmedir. Allah korumuş daha kötü şeyler olabilirdi. Yaralı askerlerimiz orada vefat edebilirlerdi, şehit olabilirlerdi. Dolayısıyla bundan sonra HDP'nin de bütün siyasilerin de üzerine düşen ‘özellikle seçim atmosferinde Türkiye'deki tansiyonu düşürmektir. Provokasyona meyilli olan çevrelerin grupların provokasyon yapma niyetinde olanların bu tür yollara sapmasını engellemenin yolu da gerçekten barış dilini kullanmaktan geçiyor."

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 'Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden biliyor musunuz? Orada o askerler yaşamını yitirsin, cenazeler çıksın ve ülkede AKP'nin oyları tavan yapsın diye’ sözleriyle ilgili bir soruya da yanıt veren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Neresinden bu lafı düzeltelim öyle yanlış, o kadar kötü bir değerlendirme ki bunun düzeltilecek hiçbir tarafı yoktur. Çözüm sürecine başlandığı zaman Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakandı ve büyük bir riski göze alarak oyların düşme riskini göze alarak bu sürece başlandı. Başından itibaren şunu bir ilke olarak söylüyoruz; çözüm süreci ne bir siyasi risk anlayışı ile ele alınabilir ne riskten kaçınmazsanız bunu ele alabilirsiniz ne de bu süreci tamamlayalım da üç beş puan oyumuz artsın diyemezsiniz. Siyasi rant peşinde koşamazsınız. Bu insani bir süreçtir. Evet siyasidir ama siyasi olmaktan öte insani bir süreçtir. Anaların ağlamamasını daha fazla insanlarımızın ölmemesini bu ülkenin daha fazla kaybetmemesini düşünerek atılmış olan bir adımdır. Başlanmış olan bir yoldur ve büyük mesafe alınmıştır" dedi.

Kurtulmuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"En karanlık günlerde, en karanlık ortamlarda dahi biz ne 'Acaba buradan bir risk doğar mı?' diye endişe içinde olduk, ne de en güzel işin gittiği dönemlerde de ‘Aman ne güzel bu iş bitiyor. Buradan birkaç puan siyasi olarak kazanırız’ telaşı içinde olduk. Biz burada hiçbir şekilde rant ya da risk anlayışı içerisinde olmayız. Hiç kimsenin de olmamasını tavsiye ederiz. Burada ne rant, ne risk vardır. Burada sadece milletin duası vardır. Anaların göz yaşının dinmesi vardır. Eğer bu süreç başarıyla tamamlanırsa ve burada Allah'ın rızası vardır. Dolayısıyla biz meseleye bu açıdan bakarız ve ümit ederiz ki en kısa zamanda süreç tamamlanır. Bu tartışmaların hepsi geride kalmış olur." 

Başbakan Yardımcısı ve Ak Parti Ordu Milletvekili Adayı Numan Kurtulmuş, açıklamasının ardından VİP Salonu'nda bir süre dinlendi. Partililerle sohbet etti. Yaklaşık 15 dakika sonra da karayoluyla Ordu'ya gitmek üzere araç konvoyuyla Çarşamba Havalimanı’ndan ayrıldı.

Numan Kurtulmuş, Ak Parti'den birinci sıra milletvekili adayı olduğu memleketi Ordu il sınırında partililer tarafından davul-zurna ve çiçeklerle karşılandı. Kurtulmuş, daha sonra halka hitap etmek üzere seçim otobüsüne binerek araç konvoyuyla Ünye İlçesi'ndeki Belediye Meydanı'na hareket etti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.