Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Dikkat Radar var!

BAŞKAN"dan

DİKKAT RADAR VAR!

Nihat KAHVECİOĞLU

Aman dikkat!Yaz geldi.Kış boyu evinde şehrinde kalan insanlar,yaz gelince başlıyor gezmeye.Gönül istemiyor ama her yaz birbirinin aynı gibi gazete sayfalarını trafik kazaları dolduruyor.
Türkiye"nin hemen hemen her yerinde sorun aynı.Hele şehirler arası yollar daha da vahim.Yaz aylarında araçlarıyla tatile giden insanlarımız,ülkeye izne gelen vatandaşlarımız ve turistler trafik yoğunluğunu artırdığı gibi yolları da bilmemeleri kaza riskini daha da artırıyor. Bunlara yeni yol yapımları ve mıcırlanmayı da ekleyebiliriz.Ayrıca ben bilirim(!) bu levha burda kalmıştır,yol açıktır diye levhayı teğet geçip yola devam ettiğimizde yani trafik işaretlerini dikkate almamakta etkenler arasında sayılabilir.İşaret levhalarına uymama bizim ülke insanının hastalığı.
Ama asıl ve tek sorun HIZ. Radar kontrolleri bu iş için yeterli değil.Çünkü “Dikkat Radar” uyarı levhası bir şekilde 1 km"lik mesafede hızı frenliyor.Ne zaman radar cihazı geçiliyor, starttan çıkmış yarış otomobilleri gibi gaz pedalına sonuna kadar basılıyor.Aracıyla şehirler arası seyahat eden birisi,üç kez radara rastlıyorsa bu da yaklaşık 2500 km"lik bir seyahatin 3 km"si kontrol altında gidiliyor.Anlaşılacağı gibi 2497 km yol TRAFİK CANAVAR"larıyla dolu demektir.
Bakanın TV de yaptığı açıklamayla “Dikkat Radar” var levhaları artık konmayacak.Bu iyi bir gelişme.Bunun yanına da daha sık radar kontrolleri koymalıyız. Sürücüler radarların yerlerini ezberlemiş durumda.
Birde karayollarında hız belirleyici levhalar yok.Yani hangi yolda kaç km hızla gidilebileceğinizi bilmiyorsunuz.Yol kenarlarına sık olmasa dahi mesafelerle hız tabelaları konmalı.İller birbirine ilçeleri kanalıyla bağlanmış durumda.Hangi yol meskun mahal hangi yol şehirler arası olduğu bilinmiyor.Onun içinde hızınızı nasıl ayarlayacağınızı tahmin edemiyorsunuz.
Sorun,her an önümüze radar çıkacak gibi seyahat ettiğimiz zaman bitecektir. Bunun yanı sıra kurallar beynimizde olgunlaşmalıdır.Yasaklar beyinde bitmediği zaman araç ve gereçler yetersizdir. Kazasız günlere...
SEVGİLERİMLE.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR