Semiha Sandıkçı

Semiha Sandıkçı

DİJİTAL İNSAN ÇAĞI

Paleotik dönen,neolitik dönem derken Aydınlanma dönemi insanoğlunun bir sıçrayışı oldu yaşadığı dünyada. Bu insanoğlunun aydınlanma dönemi mi, kargaşaya sürükleniş dönemi mi tartışılır. 

İnsanoğlunun hem dünyayı hem kendini değiştirip ,geliştirme çabaları hız la devam etti.Şimdilerde yaşadığımız bu büyük doğum sancısı bizi dijital insan çağına doğru sürüklüyor gibi.Evet dijital çağın içinde dijital insan çağı başlayacak gibi. 

Biz bu sancıyla uğraşırken, derdimiz covid 19, sokağa çıkamamak,gezememek, alışveriş yapamamak iken bazıları bizim tüm gereksinimlerimizi kendilerinin belirleyeceği bir dünya hazırlığı içinde...

Şu dönemde dinleyip, okuduğum şeyler beni dehşete düşürüyor.Bu olayları bize yaşatanlar insanlık için yazdığı senaryoyu yavaş yavaş uygulamaya başlamış bile.

ABD'de efsane olarak bilinen siyasi danışman ve yazar Rager Stone katıldığı bir radyo programında"Bill Gates'in bu salgını yaratım ve yönetim sürecinde rol oynayıp oynamadığı tartışmaya açık.Muhafazakar arkadaşlarımın bazıları bunu saçma bulurken, bazıları kesinlikle doğru buluyor.Gates ve bazı küreselciler aşıyı zorunlu hale getirmek ve İNSANLARA MİKROÇİP takmak için kullanıyorlar. Zorunlu aşı mı? Cesedimi çiğnemen lazım! İmkânı yok" dedi. 

Bu virüs bu zamana kadar 30 kadar mutasyon geçirdi diyorlar.Sonra bazı ülkelerde A tip, bazılarında B tip, bazılarında C tip diye değişen bir virüs.Hangisine göre aşı olacak? İçeriği ne olacak? Bu aşıyla insana ne yapılmak isteniyor?Bu kadar deli soru varken bencede aşı yaptırmamalı.

Bu çip meselesine dönersek ,birde İMF'ye  yardım için başvuran birçok ülke var biliyoruz.Bu ülkelerden yirmiden fazlası Afrika ülkeleriymiş.Bu normal.Normal olmayan bu yardım karşılığında İMF nin onlardan ne istediği.İstediğiniz parayı veririm ama istediğim kadar insana çip takarım demiş.

İsveç'Te bu çipi taktıran dört bin civarı insan varmış.Bu insanlar nasıl ikna edildiyse şu anda baş parmak ve işaret parmağı arasında yerleştirilmiş bir çiple yaşıyorlar.

Corona virüsün insanlarda meydana getirdiği panik,korku,alt üst olan iş ve okul hayatları, değişen ve bunaltan sosyal hayatları onlar için bir bahane.Belki de planlanan bir proje.Bu korkuyu sürekli taze tutup ,arada daha da artırarak insanları buna doğru yönlendirmek mi amaçları.Bu çipleri takarsanız hayatınız normale döner,biz de sizin hayatınızı kolaylaştırırız, şöyle böyle ikna mı edecekler?

Amazon buna benzer bir sistemle çalışanlarını takip etmeye başlamış.Belki de iş yerleri  böyle mecbur tutacak.

O çiplerle nereye gidiyorsunuz,ne yapıyorsunuz herşeyden haberleri olacak.Daha da ürkütücü olan belkide zihnimizi duygularımızı yönlendirecekler.İşine yaramayanları bir tuşla kapatırlar mı, çipi içinde patlattılar mı? Bilinmez.

ElOn Musk 2016'da Neuralink adlı şirketin kurucusu.Şirketin amacı beyin-makine arayüzleri geliştirmek.2017 de şirket bu cihazla ilk hedeflerinin kronik hastalıklardan kaynaklanan semptomları azaltmak olduğunu söylemiş.Asıl plan; küçük çipler aracılığıyla insan beyni ve yapay zekayı buluşturmak.

İnsanlara süper insan olacaksınız diye vaadde bulunuyor.Üstelik yüksek bir ücretle.Musk diyor ki" Süper insan zekasına sahip olunca çekeceğiniz kerdiyi ödeyebileceğinizi sanıyorum."Bu adam aynı zamanda yapay zekâ alanında yapılan bu başdöndürücü gelişmelerin gelecekte insan neslini tehlikeye atabilecek bir hal alacağı uyarısında da  bulunuyor.

Dijital dünyanın hayatımıza büyük kolaylıklar getirdiği bir gerçek.Ama bu-nun  yanısıra hayatlarımızdan götürdükleri, karşımıza çıkardığı tehlikeler de bir gerçek.Böyle süper insan olacaksınız, hayatınız süper olacak gibi şeyler de başdöndürücü tabi.Ama siz siz olmayacaksınız.Sizin yerinize düşünen hareket eden bir başka beyin olacak.Sizi istedigi gibi kontrol eden olacak.

Yapay zekayla yönetilen bir dünya.Tamamiyle yönetebilecekleri insanlar . Bunların hepsi komplo teorisi,bir aksiyon filmi gibi geliyor değil mi? Ama unutmayın yıllar önce bize izlettikleri filimlerin sonradan gerçekleştiğini de gördük. Bunlar benim okuyup öğrendiklerim ve paylaşmak istediklerim. Ne diyelim Allah fırsat vermesin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Semiha Sandıkçı Arşivi

KANIT

18 Aralık 2023 Pazartesi 13:57
SON YAZILAR