Dibine kadar siyaset yapıyoruz

Dibine kadar siyaset yapıyoruz
SAMSUN'da, Avukat Hakları Merkezi Karadeniz Bölge Çalıştayı'na katılan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Dibine kadar, sonuna kadar, en büyük harflerle ve altını çizerek siyaset yapıyoruz.

Ama bu siyaset hukukun üstünlüğü siyasetidir" dedi.

TBB Avukat Hakları Merkezi Karadeniz Bölge Çalıştayı Samsun Serra Otelde başladı. Çalıştayın açılışında konuşan Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği ve baroların hukukun üstünlüğü, insan hakları ile demokrasi mücadelesinin en güçlü mevzilerini oluşturduğunu söyledi. Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye'de milyonlarca yurttaşımız son birkaç yıldır 'iyi ki avukatlar, iyi ki barolar var' demektedir. Şimdi baro başkanlarımız bunları ifade ettikçe, birileri bize 'siyaset yapıyorsun' demektedir. Basın huzurunda ve değerli meslektaşlarım huzurunda cevap veriyorum. Dibine kadar, sonuna kadar, en büyük harflerle ve altını çizerek siyaset yapıyoruz. Ama bu siyaset birilerinin anladığı, bildiği, siyaseti bugüne kadar okuduğu gibi popülist, sığ, 2 gün sonrayı değil, bu akşamı kurtaracak ucuz siyaset değildir. Bu siyaset hukukun üstünlüğü siyasetidir. 77 milyonu eşit vatandaşlık paydasında buluşturma, kucaklaştırma siyasetidir. Türkiye'de bu ülkenin üzerine kurulu olduğu fay hatları sorunsuzca kırılmak istenirken, bizim siyasetimiz, 77 milyonun insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde buluşturma siyasetidir. Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, ortak lisan olan hukukun üstünlüğü lisanıyla sağlama siyasetidir."

CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİNE ELEŞTİRİ

'Yurttaşlık diye yapay bir din icat ettiler' diyen Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'a da göndermede bulunan Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Cumhurbaşkanı bu sözlerle yurttaşlık sıfatına bağlı olan, seçme seçilme hakkını inkar etmiştir. Kendisini Cumhurbaşkanlığı makamına taşıyan milli iradeyi, seçilir seçilmez haftasında inkar etmiştir. Umut ederim ki sayın Cumhurbaşkanı bunu bilerek sarf etmemiştir. Geldiğimiz nokta itibari ile biz avukatların, baroların ve Türkiye Barolar Birliği'nin hukukun üstünlüğünü savunması, avukatlık kanununun bize vermiş olduğu açık yetkiye dayanmakla birlikte, bunun çok ötesine geçmiştir. Hukukun üstünlüğü mücadelesi artık avukatların ekmek mücadelesidir, aş mücadelesidir, ay sonunu nasıl getireceğinin mücadelesidir." (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.