DHKP-C ŞÜPHELİLERİ YARGINIYOR

DHKP-C ŞÜPHELİLERİ YARGINIYOR
DHKP-C üyesi oldukları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı

SAMSUN'da terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları iddiasıyla haklarında 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 1'i tutuklu 2 sanığın yargılanmasına 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 

Olay, 3 ay önce meydana geldi. Emniyet Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü DHKP-C üyesi oldukları, örgüte üye kazandırmak ve örgüt propagandası yaptıkları öne sürülen 27 yaşındaki Rıdvan A. ve 25 yaşındaki Taygun T.'yi takibe aldı. 4 ay süren takip ardından polis şüphelilerin Artvin'den Samsun'a geldiklerini belirleyip yolda otomobillerini durdurdu. Otomobilde bulunan Rıdvan A., Taygun T. ile yanlarındaki 24 yaşındaki Y.Y. adlı kadın ile E.K. adlı erkek gözaltına alınıp İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan YY. ve E.K. savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Polisteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen Rıdvan A. DHKP-C üyesi olmak, örgüte üye kazandırmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından tutuklandı. Taygun T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Samsun 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan dava açılan ve 12 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Rıdvan A. ve tutuksuz sanık Taygun T.'nin yargılanmasına bugün başlandı. Bolu Cezaevi'nde yatan Rıdvan A. mahkeme heyetine, SEGBİS sistemiyle ifade vermeyeceğini, savunmasını mahkemenin huzurunda yapmak istediğini belirten dilekçe gönderdi ve ilk duruşmada bu nedenle ifade vermedi. Duruşmada hazır bulunan ve Ondokuzmayıs Üniversitesi Fen edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Taygun T. mahkeme heyetine, "Karadeniz Özgürlükler Derneği ve adı geçen şahıslarla ilişkim Ekim ayında başladı.  Rıdvan ile bu dernekte tanıştık. Ancak, derneğe üyeliğim yoktur. Sadece çay içmek, halk oyunlarını seyretmek için gidiyordum. Herhangi bir terörist eğitimi veya toplantıya katılmadım. Kesinlikle Kurtuluş Dergisi satmadım. Yürüyüş Dergisi'ni de 1-2 kez emanet olarak alıp gideceği yere götürüp teslim ettim. Yasal dergiler olduklarını düşündüm. Terörle hiçbir bağım yoktur. Bu yaşıma kadar karıncayı bile incitmedim. Suçsuzum beraatimi istiyorum" dedi. 

İfadenin ardından mahkeme heyeti ifadesi alınamayan tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına, gelecek duruşmada mahkeme salonunda hazır bulundurulmasına karar verip duruşmayı erteledi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.