DEVLETİMİZ HER ZAMAN ÇİFÇİNİN YANINDA

DEVLETİMİZ HER ZAMAN ÇİFÇİNİN YANINDA
Canik Kaymakam Vekili ve ayrıca Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Galip Baykal’dan İlçede yürütülen tarımsal projeler hakkında yerinde bilgi aldı.

Tarım ve Orman Bakanlığının İlçedeki uygulamaları ve projeleri hakkında bilgi alan, Canik Kaymakam Vekili ve ayrıca Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı,”Gıda, tarım, hayvancılık ve su ürünleri alanlarında önemli üretimler yapılıyor.  Toplumuzun refahı ve sağlığı için Canik’te sürdürülebilir ve güvenli üretimde önemli çalışmalar yapılıyor ”dedi. 

ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ PROJESİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Bunun yanında yerelde Müdürlüğün Canik’te projelendirerek uyguladığı çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Kubalı,” Meyvecilik, sebzecilik, hububat, hayvancılık ve çiftçi eğitim alanlarında gerçekleştirilen projelerin halkın memnuniyetini yaptığımız ziyaretlerde müşahede ettiğini, İlçede üretimi oldukça azalan çileğin tekrar üreticiye gelir kaynağı yaratmak amacıyla Canik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce çilek yetiştiriciliği projesinde hayata  geçirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen proje sayesinde 24 aileye birer dekar alanda modern çilek bahçeleri verilmiştir. Proje dâhilinde üç yıldır çilek üretimi yapan Ayşe Sekban yılda ortalama 3 bin 5 yüz kg civarı çilek ürettiğini ve bu sayede hane gelirinde çok önemli artış sağladı” diye konuştu. 

YAPILAN TÜM PROJELER HEDEFLERİNE ULASIYOR
Tarım ve Orman Bakanlığının genç çiftçi hibe projeleri sayesinde üreticiler ihtiyaçlarına uygun projeleri kendileri seçip yararlanmakta olduklarını vurgulayan Kubalı.” İlçede üretimi olmayan ve ticari potansiyeli yüksek olan İstiridye Mantarını yetiştirmek isteyen Ayşenur Sekban, mantar yetiştiriciliği kursuna katılmış ve aldığı teknik eğitim sonrası yararlandığı proje sayesinde 100 m2 kapalı alanda iki aylık üretim dönemlerinde ortalama 3 bin kg ürün aldığını belirti. İlçenin yapısı ve çiftçi imkânları göze alınarak hazırlanan projelerin hedeflerine ulaşıyor. Çiftçilerimizin gelirlerindeki artışın memnuniyet verici olduğunu görmekteyiz. Burada emeği geçen tüm kurumları ve çalışanlarını tebrik ediyorum “şeklinde konuştu.  
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.