Devlet-Millet Aynı Sofrada...

Devlet-Millet Aynı Sofrada...
Ramazan ayı münasebetiyle bir ay boyunca dolu dolu programlar organize eden İlkadım Belediyesi, Komşu İftarları, İftara Doğru, Gönül Sohbetleri ve Kur'an Ziyafeti ve Sahurnağme Programları ile vatandaşları maneviyatına uygun bir ramazan yaşatıyor.

Geçen sene başlatılan komşu iftarlarıyla her akşam bir mahalleye kurulan komşu iftarları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Ulugazi, Kale ve Saitbey Mahallerinin bir araya geldiği iftar yemeğinde konuşan Başkan Erdoğan Tok, "Ramazanın güzelliğini hep bir arada birlikte ve paylaşarak geçirmek bu kutsal ayın önemini bizlere gösteriyor." dedi.

 

KARDEŞLİK ORTAMI

Komşu iftarlarının birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını perçinlediğini ifade eden Başkan Erdoğan Tok, "Şu sokaktaki görüntünün güzelliğine bakın. Burada komşuları bir araya getirdik. Devletin üst düzey yöneticileri burada, bürokratı, mahalle muhtarı, işçisi, memuru, köylüsü şehirlisi, kadını erkeği ile herkes burada . İşte yine hep bir aradayız. Ramazanın güzelliği de bu, insanlarımızı bir araya getirmek suretiyle, birlik beraberlik kardeşlik duygularını yaşatmaktır. Samsun'a bir ilke imza atarak komşu iftarlarını başlattık. Vatandaşlarımız bizleri özlediği için,  böyle ortamları özlediği için büyük ilgi gösteriyor. Bu destekten ötürü herkese sonsuz teşekkür  ediyorum. " dedi.

 

İftar programının sonrasında Ulugazi Camii'nde İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen Metin Balkanlıoğlu hoca efendinin konuşmacı olduğu  sohbet programına katılan Başkan Tok, sohbeti vatandaşlarla bir arada dikkatlice dinledi.

 

RAMAZAN MERHAMET, BOLLUK VE BEREKET AYI

Ramazan ayının önemini ve insanların ramazanda neler yapması gerektiği hakkında cemaati bilgilendiren Metin Balkanlıoğlu, Hazreti Peygamberin yaşamı, Kuran-ı Kerim ilmi ve Kuran-ı Kerim üzerine yaptığı önemli değerlendirmelerde bulundu.  Ramazan ayının bereketin en bol ayı olduğuna dikkat çeken Balkanlıoğlu, " Ramazan ayı bolluk ve bereketin en bol ayıdır. Hayırların en büyük ayıdır. İnsanlar bu kadar güzel kutsal ayda kazanacakları sevap katlanarak yükselir. Sadece oruç tutarak değil, diğer insanlara davranışları, konuşmaları ve hareketleriyle Ramazan ayı geçirmelidir. Hayır sofraları kurarak hem dua alabilir, hem dua edebilirler. Böylesi güzel bir ayda insanlar rahmeti ve bereketin ortağı olsun. "dedi.

 

"KUR'AN ÇAĞLARI AYDINLATAN NUR"

"Kur'an-ı Kerim'in çağları aydınlatan bir nur olduğu" ifade eden Balkanlıoğlu, Kur'an tüm çağları aydınlatan bir nurdur ve bu nura tüm dünyanın ihtiyacıdır. Özellikle bu gün insanlığın Kur'an ilmine her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulmaktadır. Kuran ilminin yaygınlaştırılmalıdır. " diye konuştu.

 

RAMAZAN ŞERBETİ VE LOKMA DAĞITILDI

İlkadım Belediyesi tarafından Teravih namazının ardından camiden çıkan camii cemaatine ramazan ayının güzelliklerini hatırlatmak ve yaşatmak için Osmanlı dönemine ait özel kıyafetli şerbetçi tarafından gül suyu şerbeti ve lokma dağıtıldı. Vatandaşlar dağıtılan ramazan şerbeti ve lokmaya yoğun ilgi göstererek belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.